Logo

Tottenham - RB Leipzig

22:00 Woensdag 19 Februari 2020

Tottenham

0 - 1

UEFA Champions League

RB Leipzig


Odds & statistieken Voorbeschouwing

Voorbeschouwing: Tottenham Hotspur vs. RB Leipzig (UEFA Champions League)

Woensdag 19 februari is het tijd voor de UEFA Champions League. Tottenham Hotspur, de nummer twee uit groep B, neemt het op tegen RB Leipzig, de nummer één van groep G. Het is de eerste van twee achtste finales tussen deze twee Europese topclubs. Aanstaande woensdagavond wordt de wedstrijd in het Tottenham Hotspur Stadium gespeeld om 21.00 uur. De tweede wedstrijd zal over een paar weken, op dinsdag 10 maart, gespeeld worden.

Head2head wedstrijden

Datum

Competitie

23:00 Din 10 Mrt 2020

RB Leipzig

3 - 0

Tottenham

23:00 Woe 19 Feb 2020

Tottenham

0 - 1

RB Leipzig

Tottenham Hotspur is de runner-up

Het Londense Tottenham Hotspur verloor vorig jaar de finale van Liverpool. Dit jaar zal Tottenham Hotspur er alles aan doen om dat recht te zetten. Het was de eerste keer dat Tottenham het tot de finale van de UEFA Champions League schopte. Misschien was het een gunstige loting, misschien was het gewoon goed voetbal? Dit jaar zullen we zien waar Tottenham van gemaakt is.

In het Premier League klassement staat Tottenham Hotspur op het moment op de vijfde positie in het klassement. Het is een kleine marge met de nummer vier Chelsea, en het is goed mogelijk dat Tottenham verder omhoog klimt. In de nationale competitie won Tottenham acht van de dertien thuiswedstrijden. Twee keer werd het een gelijkspel, en drie keer bleef Tottenham zonder punten achter.

Wedstrijdvorm Tottenham

19:30 Zat 7 Mrt 2020

Burnley

1-1

Tottenham

22:00 Din 10 Mrt 2020

RB Leipzig

3-0

Tottenham

RasenBallsport Leipzig gooit hoge ogen

Twee jaar terug werd RB Leipzig derde in de groepsfase, en speelde door in de Europa League. Hun avontuur eindigde toen meteen al in de kwartfinale toen het elftal verloor van Marseille. Dit wordt de tweede keer dat Leipzig meedoet aan de Champions League. Geen slechte prestatie voor het team wat pas in 2009 werd opgericht en sinds In 2016/17 meespeelt in de Bundesliga.

In Duitsland, in het Bundesliga klassement, staat RB Leipzig met één punt marge op de tweede positie in het klassement. Er zijn nog veel mogelijkheden om de koppositie van Bayern München over te nemen. RB RasenBallsport Leipzig won zes van de elf gespeelde uitwedstijden. Drie keer werd het een gelijkspel, en twee keer keerden die Roten Bullen zonder punten terug naar huis.

Wedstrijdvorm RB Leipzig

16:30 Zat 7 Mrt 2020

Wolfsburg

0-0

RB Leipzig

22:00 Din 10 Mrt 2020

RB Leipzig

3-0

Tottenham

Tottenham Hotspur vs. RB Leipzig: gelijke kansen

Beide teams maken kans om door te gaan naar de kwartfinales. Beide teams zijn relatief nieuwe spelers in de competitie, maar hebben de afgelopen jaren wel hun stempel op het Europese voetbal gedrukt. Tottenham Hotspur heeft nu het thuisvoordeel, en is heel gemotiveerd wederom de finale te halen. Leipzig daarentegen speelt wederom fenomenaal voetbal, en wordt misschien wel Duitsland zijn kampioen dit jaar.