Logo

Shields of the Wild

Welke beoordeling geef jij dit slot?

Beoordeling

8

Shields of the Wild | 8

Screenshot website Shields of the Wild

Slot
Shields of the Wild
Provider
NextGen Gaming
Thema
Oudheid, Avontuur
Genre
Video Slot
Uitbetalings %
95,57%
Variatie
Laag
Winlijnen
10
Minimale inzet
€100
Maximale inzet
€100
Maximale winst
250 x de totale inzet
Jackpot
Nee

Trek ten strijde met Shields of the Wild


Met Shields of the Wild van ontwikkelaar Nextgen waan je je op een middeleeuws slagveld. Achter het visueel aantrekkelijke concept gaat een betrekkelijk simpele videoslot schuil. De lage variatie zorgt ervoor dat het ingezette bedrag langere tijd meegaat. Dat mag ook wel, want het theoretisch uitbetalingspercentage blijft steken op 95,57%.

Hoe speel je Shields of the Wild?

Shields of the Wild werkt met tien winlijnen en met een speelveld van 5 rollen die elk drie rijen met symbolen herbergen. Met een minimale inzet van 10 eurocent hijs je jezelf al in het harnas om je met schild en al te mengen in het strijdgedruis. De maximale inzet is 100 Euro per spin. 

Kom terug met je schild of erop

Zoals de naam al doet vermoeden heeft Shields of the Wild heel wat schilden in huis. Op de scatters (waarover later meer) na bestaan alle symbolen uit schilden. Dit maakt het soms wat lastig om de winnende combinaties te herkennen. Alle schilden lijken immers op elkaar, al zien ze er wel heel mooi uit. Het wild symbool, ook een schild, is goed voor 250 munten bij 5 op een rij. Daarmee is wild symbool het meest lucratieve symbool van het speelveld. Van de gewone schilden is het Leeuwenschild het meeste waard (100 munten bij vijf op een rij). De overige schilden (met afbeeldingen van schapen, beren en apen) leveren tussen de 50 en 75 munten op. Er zijn ook nog vier low-win schilden, die tussen de 20 en 40 waard zijn als je er vijf van op één winlijn draait.

Pijlen in de bonus

Het basisspel kent een bonusfeature waarin pijlen op je schilden worden afgevuurd. Als de pijlen je schilden raken, stijgen de schilden in waarde. Daarmee nemen je winnende combinaties ook in waarde toe. Tijdens de bonus feature worden je schilden acht keer op deze manier onder vuur genomen, waarbij je als speler hoopt met zoveel mogelijk wildsymbolen achter te blijven. Deze leveren immers het meeste op.

Voorwaarts met de Marching Stacks Feature


De scatter in deze video slot is het zwaardsymbool. Draai je minimaal drie zwaarden, dan krijg je te maken met de Marching Stacks Feature, het belangrijkste bonusfeature van Shields of the Wild. Je mag vijf keer extra draaien en bij elke spin win je een nieuwe rij waarop de zelfde stacked symbolen staan. Je blijft doordraaien tot je speelscherm vol staat met deze symbolen. De waarde van je symbolen neemt toe, naarmate je meer zwaarden activeert. Daarnaast activeer je nieuwe upgrades. De Marching Stacks Feature is lucratief, zo win je minimaal 20 keer je inzet. Heb je wat meer geluk, dan kun je zelfs tot 250 keer je inzet winnen. Daarvoor moet je het hele speelveld vol wilds zien te draaien.

Ga de strijd aan


Door de lage variatie en het beperkte uitkeringspercentage zal je niet snel grote bedragen winnen in dit spel. Aan de andere kant gaat je geld wel een lange tijd mee. Zelf proberen kan bij online casino’s LeoVegas en Dunder.