Logo

Funky Chicken

Welke beoordeling geef jij dit slot?

Beoordeling

8

Funky Chicken | 8

Screenshot website Funky Chicken

Slot
Funky Chicken
Provider
NextGen Gaming
Thema
Cartoon, Dieren
Genre
Video Slot
Uitbetalings %
95,34%
Variatie
Medium
Winlijnen
25
Minimale inzet
€62,50
Maximale inzet
€62,50
Maximale winst
N.B.
Jackpot
N.B.

Funky Chicken

Een funky chicken doet denken aan een kip die funky staat te dansen op een feest. Of een kip zonder kop die nonchalant de brokken opraapt die hij achter laat. Een slotmachine met afbeeldingen die uit een boek voor 4-jarigen lijken te komen, is niet wat de naam doet vermoeden. Toch is dat precies wat je krijgt, of je het nou wilt of niet.

Zo werkt Funky Chicken

De boze boer levert in dit spel de grootste winst op. Hij wordt gevolgd door een afbeelding van zijn boerderij, één van zijn traktor en één van een ei. Of de kip er vandoor  gegaan is zonder het ei of dat het een strijd om het ei voert met de boer is onduidelijk. Al spreekt het boze gezicht van de boer boekdelen. Zoals gebruikelijk zijn ook hier de kaartspelsymbolen minder waard. Je speelt op maximaal 25 winlijnen. Daarbij kun je zelf een muntwaarde kiezen tussen de 1 cent en de 2,50€. De minimale inzet is hierdoor 1 cent en de maximale 62,50€.

Verlies de funky kip niet

In dit spel is een maisveld het wildsymbool. Deze schijnt louter de normale wildfunctie te hebben en een mooie winst uit te keren. Het scattersymbool, ons aller favoriete kip, is iets interessanter. Hij betaalt minder goed uit dan het maisveld maar is nog steeds onze held. Wanneer er minimaal 3 verschijnen wordt er namelijk een free game geactiveerd. Je krijgt bij deze free game 15 freespins uitgereikt. Voordat deze aanvangen komt de kip tevoorschijn om te laten weten hoe hoog je multiplier is. Deze functie kan opnieuw geactiveerd worden, maar alleen met dezelfde multiplier. De winsten die je tijdens de freespins behaalt worden opgeteld bij de winsten van de winlijnen en de scatterwinsten

Niet zo funky chicken

Dit spel oogt als een zeer oude slotmachine en ook onze grote vriend de kip is allesbehalve funky. Er zitten weinig animaties op het spel wat sowieso voorzien is van erg gedateerde afbeeldingen. Het enige leuke detail is de balk onderin het spel die spelinformatie en motivatie verschaft met behulp van gekke zinnetjes en spreuken. Een ander aspect dat niet van deze tijd is, is het RTP. Met een percentage van 95,34% is het vandaag de dag niet genoeg. Al helemaal niet als het ook nog eens ouderwets uitziende afbeeldingen moet compenseren. Er zijn wel winkansen aanwezig, maar ook die redden het niet dankzij het lage RTP en de in het algemeen lage kwaliteit van het spel.

WijWeddens.net’s mening over Funky Chicken

Er is iets met spellen waarbij de naam iets verkeerds suggereert. Ze verliezen geloofwaardigheid. Zo ook bij dit spel. En het wanvertrouwen is gezien het lage RTP ook wel enigzins terecht. Dit spel is daarom vooral aan te raden aan spelers die om de één of andere reden geïnteresseerd zijn in tekeningen voor kinderen. In dit slots komen die ruimschoots aan bod. Verder kan een enkele high roller dit spel interessant vinden omdat er een grote prijs gewonnen kan worden. De nadruk ligt dan wel heel erg op het woord kan. Je kunt dit spel in Nederland spelen bij Dunder, Videoslots, Slotsmillion, Slotplanet, Hello Casino, Cashmio en Betcruise.