Logo

Super Sunday

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Super Sunday komt voor in de meest uiteenlopende sporten, zoals bijvoorbeeld in het voetbal, maar ook in andere sporten zoals het tennis of het hockey. Het zou natuurlijk vreemd zijn als er geen voetbal Super Sunday zou zijn! Voor iedereen die niet weet wat een Super Sunday is; dit is dé zondag waarop meerdere topwedstrijden worden gespeeld.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er meerdere wedstrijden plaatsvinden tussen absolute rivalen, maar het kan ook zijn dat er meerdere wedstrijden worden gespeeld waardoor de complete ranking een andere kant op kan gaan. Alles draait om spanning op Super Sunday. Ondanks dat de naam zegt dat het om een zondag zou gaan, wordt er eigenlijk over een Super Sunday gesproken wanneer de wedstrijden gewoon in het weekend vallen. Dit kan dus, gek genoeg, ook op zaterdag zijn.

De KNVB wilde Super Sunday afschaffen

Het was de bedoeling van de KNVB om de Super Sundays te schrappen, maar dit is niet gelukt. Door de huidige standen, bijvoorbeeld in de Eredivisie, was het gewoonweg niet mogelijk om de verschillende topduels te verspreiden over het hele seizoen. Het afschaffen van Super Sunday had als voordeel gehad dat mensen steeds opnieuw, op verschillende momenten in het seizoen, konden uitkijken naar topwedstrijden.

Een nadeel van het afschaffen was wel dat velen uitkijken, en zelfs het hele weekend vrij houden, voor Super Sunday. Veel mensen zijn dan ook blij om het feit dat het niet is gelukt om Super Sunday af te schaffen. Er zijn door het wegvallen en sterker worden van een selectieve groep helaas wel minder geworden dan in het verleden. Waarbij bijvoorbeeld FC Twente ook nog een rol wist te spelen gaat het tegenwoordig om de klassieke top.

Voetbalwedden populair voor Super Sunday

Super Sunday is natuurlijk ook hét weekend om een weddenschap te plaatsen. Niet alleen als het gaat om de Eredivisie, maar ook in bijvoorbeeld de Engelse Premier League zijn op zondag geregeld meerdere topwedstrijden. Door de grote hoeveelheid geld dat omgaat in de Britse voetbalsport is overigens vrijwel iedere wedstrijd een topwedstrijd met hoogstaand voetbal. Hierdoor kunnen ook clubs als Leisceter City kampioen worden (bekendste voorbeeld).

Wedden op voetbal wordt steeds populairder en er komen dan ook steeds meer online mogelijkheden bij om eens een weddenschap op een voetbalwedstrijd te plaatsen. Zeker als Super Sunday er weer aan zit te komen wordt er druk gewed op de voetbalwedstrijden. Dit maakt het weekend nog veel spannender, en voor velen ook leuker. Wanneer je een weddenschap op een voetbalwedstrijd hebt geplaatst, dan kijk je toch weer net even anders naar de wedstrijd.

Ook geliefd onder live-betters

Live betting is een manier van wedden op voetbal die momenteel enorm toeneemt aan populariteit. Live betting is wedden tijdens de wedstrijd. Dit betekent eigenlijk dat je tijdens de wedstrijd, aan de hand van het verloop van de wedstrijd, nog weddenschappen kan plaatsen. Dit kan op veel verschillende manieren.

Je kan niet alleen wedden op de rust- of eindstand, maar bijvoorbeeld ook op wie het eerstvolgende doelpunt zal scoren of wie als eerst een kaart zal ontvangen. Je kan hiermee werkelijk alle kanten op, en ook dit is natuurlijk erg leuk tijdens grote duels. Super Sunday is dan natuurlijk ook de ideale gelegenheid.