Logo

Inzetten op vechtsporten

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Nederland is een van de toonaangevende landen in de wereld van de vechtsport. Rico Verhoeven is samen met Badr Hari het grootste uithangbord van de Nederlandse kickbokswereld, hoewel laatstgenoemde onder de vlag van Marokko vecht. Daarnaast zijn ook boksen en MMA populair onder gokliefhebbers. Boksen is van oudsher een sport waar geld op wordt ingezet. Dat gebeurde vroeger in de arena’s, tegenwoordig stappen de hoofdrolspelers de ring binnen in uitverkochte stadions. 

De show die om zo’n wedstrijd wordt heen gebouwd heeft een grote aantrekkingskracht op liefhebbers van over de hele wereld. Grote evenementen, zoals een gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari, raken steevast uitverkocht. Via een livestream trekt zo’n wedstrijd ook nog eens miljoenen kijkers. Kortom: vechtsport is hot.

Iedere bookmaker biedt verschillende weddenschappen voor de vechtsporten. De wedkantoren geven de mogelijkheid om in te zetten op MMA, boksen, kickboksen en UFC.

Badr vs Verhoeven 

Live inzetten op vechtsporten

Ruim voor aanvang van de wedstrijden staan de noteringen al online. Het geeft een beeld van hoe de verhoudingen liggen tussen de vechters. De notering wordt bepaald aan de hand van het aantal mensen dat op een van de twee vechters inzet. Andere factoren die bepalend is voor de hoogte van de notering zijn de resultaten in de eerdere ontmoetingen, de plek op de wereldranglijst en de recente vorm. 

Bookmakers bieden voor de vechtwedstrijden ook de mogelijkheid aan om live in te zetten. Er zijn opties om te wedden op de rondewinnaar of bijvoorbeeld een take down. De kunst van het live inzetten is om scherper te zijn dan de bookmaker. De bookmaker past de noteringen constant aan tijdens de wedstrijd, waardoor je snel moet reageren. 

Doe onderzoek naar vechtsporten 

Wanneer je niet verder komt dan de namen Badr Hari en Rico Verhoeven is het raadzaam om je verder te verdiepen in de wereld van de vechtsport. Zoals reeds beschreven zijn er verschillende soorten vechtsporten, waarin weer onderscheid gemaakt wordt in gewichtsklassen. Hari en Verhoeven zijn de zwaargewichten in hun sport. MMA-vechter Conor McGregor was van 12 december 2015 tot 26 november 2016 wereldkampioen in vedergewicht. De gewichtsklasse tot 66 kilo. Hij was tot 7 april 2018 ook wereldkampioen lichtgewicht in de klasse tot 70 kilo. 

Ook bij de bookmakers ligt de focus doorgaans op de grote partijen. Ze bieden wel weddenschappen aan voor wedstrijden tussen kleinere vechters, maar besteden daar lang niet zoveel aandacht aan wanneer Floyd Mayweather het opneemt tegen Conor McGregor. Door juist onderzoek te doen naar de opkomende vechters, kun je de bookmakers verslaan door jouw informatievoorsprong. 

Rico Verhoeven

Inzetten op een evenement 

De meest gangbare weddenschap voor een vechtwedstrijd is het voorspellen van de winnaar. De noteringen van de bookmakers en eigen onderzoek geven een goede indicatie op wie jij je geld moet inzetten. Wil je het spannender maken? Kies er dan bijvoorbeeld voor om meerdere partijen met elkaar te combineren of meerdere specials met elkaar te combineren via een Bet Builder. 

Een van de elementen die de vechtsport zo opwindend maakt is de knock-out. Het levert spectaculaire beelden op wanneer een vechter door een trap of klap naar de grond gaat. De bookmakers bieden de optie om in te zetten op een knock-out en ook in welke ronde dat gebeurt. Maak je gebruik van deze optie, dan zit je toch met een stuk meer spanning voor de televisie. Naast de welbekende knock-out is het ook mogelijk om in te zetten op een technische knock-out, of dat de wedstrijd wordt beslist op basis van punten of een diskwalificatie.