Logo

El Clásico

El Clásico is het meest spectaculaire potje voetbal van Spanje. Wanneer er gesproken wordt over de El Clásico, dan wordt hiermee de wedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona bedoeld. De topspelers in El Clásico waren natuurlijk altijd Messi en Ronaldo: maar die tijd is voorbij. De twee vedettes wisten El Clàsico naar zich toe te trekken door de - vooral door de media gecreeërde - concurrentiestrijd van de twee. Maar El Clàsico bestaat natuurlijk al veel langer en is eigenlijk al sinds de opmars van Barcelona de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Nu de twee vertrokken zijn is de spanning niet minder: sterker nog, inzetten was nog nooit zo aantrekkelijk.

In Spanje kan er een tweedeling worden gemaakt op politiek vlak. Op de eerste plaats is er de centrale Spaanse overheid en op de tweede plaats is er het Catalaans nationalisme. Deze tweedeling werkt door in het voetbal. Real Madrid vertegenwoordigt de Spaanse overheid en FC Barcelona wordt gezien als voor het Catalaans nationalisme gezien als het symbool. Dit zorgt ervoor dat er altijd een vurige strijd tussen de twee teams bestaat, en daarom wordt de wedstrijd ook wel El Clásico genoemd, ofwel De Klassieker. Het is dé wedstrijd waarbij de twee grootste Spaanse voetbalrivalen tegenover elkaar staan.

Messi

Al bijna 120 jaar El Clásico

El Clásico bestaat al bijna 120 jaar. In het jaar 1902 werd de allereerste wedstrijd tussen beide rivalen gespeeld, op 13 mei. FC Barcelona won deze wedstrijd met 3-1. Als je interesse hebt in voetbalwedden met betrekking tot El Clásico, dan is het natuurlijk goed om je eens te verdiepen in het verleden. Er is immers meer dan een eeuw aan El Clásico-verleden door te spitten als je je huiswerk echt goed wilt doen. Goed onderzoek voor het voetbalwedden is natuurlijk altijd verstandig, maar het biedt nooit garanties.

Hieronder geven we je wat algemene informatie per club, inclusief de huidige stand in de Primera Division.

Topscorers

NR.

Speler

Doelpunten

0 1

Karim Benzema

17

0 2

Vinícius Júnior

12

0 3

Marco Asensio

5

0 4

Nacho Fernandez

2

Competitie stand

Pos.

GS

W

G

V

Pts

0 1

Real Madrid

22

15

5

2

50

0 2

Sevilla FC

22

13

7

2

46

0 3

Real Betis

22

12

4

6

40

Wedstrijdvorm

Athletic

0-2

Real Madrid

Elche

1-2

Real Madrid

Real Madrid

2-2

Elche

Topscorers

NR.

Speler

Doelpunten

0 1

Memphis Depay

8

0 2

Luuk de Jong

3

0 3

Ansu Fati

3

0 4

Sergi Roberto

2

Competitie stand

Pos.

GS

W

G

V

Pts

0 4

Atletico Madrid

21

10

6

5

36

0 5

Barcelona

21

9

8

4

35

0 6

Real Sociedad

21

9

7

5

34

Wedstrijdvorm

Athletic

3-2

Barcelona

Alavés

0-1

Barcelona

Wat voor wedstrijden zijn het?

El Clásico is geen bepaalde soort wedstrijd. Iedere wedstrijd waarin de teams tegenover elkaar staan wordt El Clásico genoemd, of het nu gaat om een heel belangrijke wedstrijd of een minder belangrijk potje voetbal. De teams hebben al tegenover elkaar gestaan in de Copa de la Liga, de Cope del Rey, de UEFA Champions League, de La Liga, de Supercopa de España en tijdens veel wedstrijden op vriendschappelijk niveau. Je kan dan ook wedden op verschillende soorten wedstrijden bij het wedden op El Clásico.

Wedstrijden op komst

Wil je gaan voetbalwedden op El Clásico? Dan zitten er zeker nog mooie wedstrijden aan te komen die je wellicht zullen interesseren. Hieronder een lijstje met aankomende El Clásico's.

Datum

Competitie

01:00 Zon 20 Mrt 2022

-

Wedstrijden uit het verleden

Wanneer je besluit om op El Clásico te wedden is het ook belangrijk om te weten hoe de wedstrijden in het verleden zijn verlopen. Hieronder een lijstje met uitslagen uit de afgelopen El Clásico's.

Head2head wedstrijden

Datum

Competitie

21:00 Woe 12 Jan 2022

Barcelona

2 - 3

Real Madrid

18:15 Zon 24 Okt 2021

Barcelona

1 - 2

Real Madrid

23:00 Zat 10 Apr 2021

Real Madrid

2 - 1

Barcelona

18:00 Zat 24 Okt 2020

Barcelona

1 - 3

Real Madrid

22:00 Zon 1 Mrt 2020

Real Madrid

2 - 0

Barcelona

De statistieken

Natuurlijk valt er voor het voetbalwedden informatie te halen uit de reeds gespeelde wedstrijden. Het gaat niet zomaar om een handje vol wedstrijden. El Clásico is namelijk in het verleden al meer dan 265 keer voorgekomen. Natuurlijk is het weinig zinvol om te kijken naar het verre verleden, want de spelers die deelnamen aan de allereerste El Clásico zijn allemaal niet meer in leven. Het is dan ook nuttiger om te kijken naar de statistieken van de laatste decennia. 

Voor diepgaande statistieken kun je kijken op weddenelclasico.nl