Logo

Champions League Finale

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

De Champions League finale is natuurlijk altijd spannend, maar met het voetbalwedden wordt het nog spannender. Niets is leuker dan voorspellen hoe de wedstrijd zal gaan lopen, en nog een leuk bedrag te winnen als je voorspellingen goed zijn ook. De Champions League finale is op de WK- en EK-finale wat ons betreft de grootste wedstrijd die je je maar kan inbeelden. En zoals bij alle gigantische evenementen gaat er enorm veel geld in om.

Het leuke aan de Champions League is dat de beste clubs uit Europa elkaar treffen, maar waarbij soms meerdere ploegen uit hetzelfde land ook meedoen. Daardoor kunnen er ook twee ploegen uit hetzelfde land tegenover elkaar komen te staan in de Champions League finale. Dit is al een aantal keer voorgekomen in de 27 jaar geschiedenis van de Champions League. Zo won Chelsea in 2021 de Champions League door Manchester City te verslaan (0-1). Het aantal clubs uit Nederland dat zich plaatst voor de Champions League is wisselvallig. Vaak is het natuurlijk Ajax dat mag aantreden, maar door de successen van de Nederlandse clubs in Europa komt het steeds vaker voor dat ook een tweede club zich mag bewijzen middels voorrondes. Doordat de Conference League is toegevoegd als nieuwe Europese competitie kunnen veel meer Nederlandse clubs zich op Europees niveau laten zien én worden er veel meer Coëfficiënten punten gehaald.

65 Seizoenen of 28 Seizoenen?

Er bestaat nogal eens wat verwarring over de geschiedenis de Champions League. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er op bepaalde momenten wordt gezegd dat dit er 65 zouden zijn (inmiddels meer), terwijl anderen zeggen dat dit er 28 zijn. Waar komt toch die verwarring vandaan? Dit is eigenlijk heel makkelijk uit te leggen. Wanneer we uitgaan van het belangrijkste voetbaltoernooi van Europa, dan spreken mensen van bijvoorbeeld 65 wedstrijden. Pas later werd de UEFA Champions League officieel ingevoerd en daarmee is men ook opnieuw gaan tellen. 

De Champions League finale

Wat vind jij?

Wie wint de Champions League dit seizoen?


Wedden op de Champions League finale

Natuurlijk kun je ook weer wedden op de komende Champions League finale. Je kan gewoon wedden of je kunt gaan voor live betting. Het wedden op de Champions League finale kan vaak al kort na de gespeelde halve finales, zodra de finalisten bekend zijn.