Logo

Champions League Finale

De Champions League finale is natuurlijk altijd spannend, maar met het voetbalwedden wordt het nog spannender. Niets is leuker dan voorspellen hoe de wedstrijd zal gaan lopen, en nog een leuk bedrag te winnen als je voorspellingen goed zijn ook.

Het leuke aan de Champions League is dat er soms meerdere ploegen uit hetzelfde land meedoen, waardoor er ook twee ploegen uit hetzelfde land tegenover elkaar kunnen komen te staan in de Champions League finale. Dit is al een aantal keer voorgekomen in de 27 jaar geschiedenis van de Champions League. In 2018 / 2019 stonden bijvoorbeeld Liverpool en Tottenham Hotspur tegenover elkaar in de Champions League finale. Voor Nederland is er momenteel één club die zich gekwalificeerd heeft voor deelname aan de Champions League.

Group C

Pos.

GS

W

G

V

Pts

1

Ajax

3

3

0

0

9

2

Dortmund

3

2

0

1

6

3

Sporting CP

3

1

0

2

3

4

Beşiktaş

3

0

0

3

0

De laatst gespeelde Champions League finale

Wedden op de Champions League finale is erg in trek. De Champions League wordt door velen gevolgd en het is natuurlijk leuk om een weddenschap te plaatsen op de finale, wat uiteindelijk toch de meest spannende wedstrijd is. Ook in het afgelopen seizoen, seizoen 2018 / 2019, is er veel gewed op de wedstrijd. De Champions League finale van dit seizoen werd gespeeld op 1 juni 2019, waarbij ook Liverpool en Tottenham Hotspur tegenover elkaar stonden. De wedstrijd vond plaats in het Estadio Wanda Metropolitano. Dit stadion is te vinden in Madrid. Uiteindelijk werd de Champions League finale gewonnen door Liverpool. 

Virgil van Dijk en Wijnaldum

65 Seizoenen of 28 Seizoenen?

Er bestaat nogal eens wat verwarring over de geschiedenis de Champions League. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er weleens wordt gezegd dat het komende seizoen (2019 / 2020) seizoen 65 zou zijn, terwijl er ook wel gezegd wordt dat dit seizoen 28 is. Waar komt toch die verwarring vandaan? Dit is eigenlijk heel makkelijk uit te leggen. Wanneer we uitgaan van het belangrijkste voetbaltoernooi van Europa, dan zal het komende seizoen het 65e seizoen zijn. Pas later werd de UEFA Champions League officieel ingevoerd en daarmee is men ook opnieuw gaan tellen. Sinds de invoering van de officiële Champions League zijn er 27 seizoenen voorbij gegaan en wordt seizoen 2019 / 2020 dus seizoen 28.

De Champions League finale van 2019 / 2020

De eerstvolgende Champions League finale is natuurlijk de finale van seizoen 2019 / 2020. Op 25 juni 2019 zijn de kwalificatiewedstrijden begonnen, en deze lopen nog door tot 28 augustus 2019. Vervolgens begint het hoofdtoernooi op 17 september 2019 en deze loopt door tot 30 mei 2020. De finale zal in het Atatürk Olympisch Stadion gespeeld worden, in de stad Istanboel. PSV is onlangs uitgeschakeld door Basel maar Ajax maakt nog kans om deel te nemen aan het miljardenbal.

Wat vind jij?

Wie wint de Champions League dit seizoen?


Wedden op de Champions League finale

Natuurlijk kun je ook weer wedden op de komende Champions League finale. Je kan gewoon wedden of je kunt gaan voor live betting. Het wedden op de Champions League finale kan vaak al kort na de gespeelde halve finales, zodra de finalisten bekend zijn.