WijWedden

Wedstrijden Eredivisie

Wedden op de Eredivisie

De Eredivisie blijft onverminderd spannend, ook in het seizoen 2017/2018 zijn de meeste ploegen op het hoogste niveau in Nederland zeer aan elkaar gewaagd. Wedden op duels in de Eredivisie blijft daarom erg spannend, maar juist daarom een leuke uitdaging. De wedstrijden worden boeiender om te volgen en ieder weekend wordt de spanning verhoogd met een weddenschap. Het gat tussen de internationale top en onze nationale competitie wordt groter, maar het steeds kleiner wordende onderlinge verschil maakt de Eredivisie ieder jaar spannender.


Geen wedstrijd noteringen bekend momenteel.


 
 

Feyenoord

Wedden op Feyenoord

Zo wacht Feyenoord al sinds 1999 op een landelijke titel. Aan het hondstrouwe Legioen zal het niet liggen: ook in mindere tijden kunnen de Rotterdammers rekenen op de steun van de supporters die in grote getale naar de Kuip blijven komen. Hoewel Feyenoord de afgelopen seizoenen steeds beter leek te presteren ten opzichte van een aantal jaar geleden, lijken de Rotterdammers steeds iets te kort te komen om aartsrivalen Ajax en PSV bij te benen. Wedden op een zege van Feyenoord tegen deze tegenstanders blijft een gewaagde gok, maar in de machtige Kuip heeft iedere uit spelende ploeg het lastig.

PSV

Wedden op PSV

Zo is een overwinning van PSV in Rotterdam zeker niet altijd een voor de hand liggende zaak. Zoals de meeste Eredivisionisten hebben ook de Eindhoven vaak een zware dobber aan Feyenoord. Desondanks is PSV vrijwel ieder jaar weer in de race om het landskampioenschap. Hoewel ook PSV een aantal jaren voorrang heeft moeten verlenen aan andere clubs, waaronder AZ, FC Twente en vooral Ajax, hebben de Brabanders de afgelopen twee seizoen de landstitel in de wacht weten te slepen. Ook dit seizoen is PSV voor de meeste ploegen een geduchte tegenstander, dus een weddenschap met de Eindhovenaren als winnaar is geen verkeerde keuze.

Ajax

Wedden op Ajax

Ook Ajax speelt in de Eredivisie altijd een rol van betekenis. De Ajacieden, zijn evenals de PSV’ers, vrijwel ieder jaar weer van de partij in de race om te landstitel. De afgelopen jaren heeft Frank de Boer grote, landelijke successen weten te boeken met de Amsterdammers. Het spel in de Arena werd weer aantrekkelijk en ook over de resultaten hadden de supporters van Ajax veelal niet te klagen. De Amsterdammers zullen het dit seizoen zonder De Boer moeten zien te stellen, maar het is praktisch uitgesloten dat Ajax geen rol van betekenis speelt in de titelstrijd.

Verschil wordt kleiner

Ajax, Feyenoord en PSV vervullen dus allen een serieuze rol in de titelstrijd. In de onderlinge strijd tussen deze ploegen is het bij een weddenschap vaak best lastig om een goede gok te wagen. Tegen de overige ploegen zijn deze clubs van de klassieke top 3 vaak favoriet, maar zoals gezegd: in de Eredivisie wordt het onderlinge verschil met het jaar kleiner. Ook clubs als PEC Zwolle en Vitesse kunnen een serieuze rol van betekenis spelen in de strijd om de landstitel en een zege van Ajax, Feyenoord of PSC op deze clubs is dan ook lang niet altijd een zekerheid.

Ploegen onderin

Met de play-offs om Europees voetbal en de play-offs tegen degradatie is de Eredivisie een competitie die tot de laatste speeldag spannend blijft. De meeste clubs blijven daardoor tot en met de 34e speelronde scherp, gemotiveerd en gebrand op de overwinning. Een heel seizoen is er dus aan spanning geen gebrek op het hoogste niveau in het Nederlandse voetbal. Ook om deze reden blijft wedden op duels tussen clubs uit de Eredivisie zeer interessant en de moeite waard, omdat de competitie een heel seizoen lang spannend blijft en iedere speelronde op een interessant duel kunt wedden.

Europees

Europees

Een topprestatie van een Nederlandse club in international verband (de Champions League of de Europa League) is tegenwoordig een uitzonderlijke prestatie. Toch blijft het voor ploegen uit de Eredivisie aantrekkelijk om zich te richten op Europees voetbal. Internationale wedstrijden leveren de BVO’s namelijk veel geld op dankzij de uitzendrechten waardoor ze meer te besteden aan transfers of een eventuele uitbreiding van het stadion. Op die manier kunnen ze skyboxen bouwen, zodat ze meer geldschieters aan weten te trekken. Europees voetbal blijft derhalve een belangrijke factor voor Nederlandse clubs om zich te profileren en te floreren.

Veel om voor te strijden

Om die reden is het voor de clubs dus zeer belangrijk dat ze in de play-offs goed presteren en alvorens ze de play-offs bereiken dienen ze goede prestaties in de reguliere competitie te behalen. Hoewel de Eredivisie zeker niet tot de Europese topcompetities behoort, blijft voor de Nederlandse clubs veel om voor te strijden. De wedstrijden zijn daarom dus altijd interessant en de moeite waard om op te wedden. In de huidige Eredivisie kan veel gebeuren, dus voor een boeiende weddenschap is altijd ruimte.