Logo

Voetbalwedstrijden Eredivisie

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

De Eredivisie blijft onverminderd spannend, ook dit seizoen zijn de meeste ploegen op het hoogste niveau in Nederland zeer aan elkaar gewaagd. Wedden op duels in de Eredivisie blijft daarom erg spannend, maar juist daarom een leuke uitdaging. De wedstrijden worden boeiender om te volgen en ieder weekend wordt de spanning verhoogd met een weddenschap. Het gat tussen de internationale top en onze nationale competitie wordt groter, maar het steeds kleiner wordende onderlinge verschil, ondanks de Europese successen van Ajax, maakt de verhoudingen in de Eredivisie ieder jaar spannender.

Aankomende wedstrijden Eredivisie

Als je wilt wedden op de aanstaande wedstrijden uit de Eredivisie, is het interessant om de wedstrijden uit de speelronde te selecteren waarbij de odds het meest aantrekkelijk zijn. Onderstaand vind je een overzicht met daarin de hoogst genoteerde odds uit onze database van bookmakers.

Uitslagen afgelopen Eredivisie speelronde

Om de balans te kunnen opmaken hoe een team het de voorgaande speelronde heeft gedaan, hebben we een overzicht voor je samengesteld met daarin alle uitslagen van de vorige wedstrijden uit de Eredivisie. Een grote naam hoeft het namelijk echt niet altijd af te leggen tegen een lager geklasseerd team. Houd goed in je achterhoofd dat er weinig competities zijn waarbij de teams zo gewaagd zijn aan elkaar, als in de Eredivisie.

Wedden op Feyenoord

Feyenoord wist in 2016/2017 eindelijk de landstitel weer eens binnen te slepen! Hier wachtte Feyenoord al sinds 1999 op. Aan het hondstrouwe Legioen zal het niet liggen: ook in mindere tijden kunnen de Rotterdammers rekenen op de steun van de supporters die in grote getale naar de Kuip blijven komen. 

Hoewel Feyenoord de afgelopen seizoenen steeds beter leek te presteren ten opzichte van een aantal jaar geleden, lijken de Feyenoorders steeds iets te kort te komen om aartsrivalen Ajax en PSV bij te benen. Dit jaar bloeien de Rotterdammers onder leiding van Arne Slot weer helemaal op. Wedden op een zege van Feyenoord tegen Ajax en PSV blijft een gewaagde gok, maar in de machtige Kuip heeft iedere uit spelende ploeg het lastig.

PSV is vrijwel ieder jaar kampioenskandidaat

Zo is een overwinning van PSV in Rotterdam zeker niet altijd een voor de hand liggende zaak. Zoals de meeste Eredivisionisten hebben ook de Eindhoven vaak een zware dobber aan Feyenoord. Desondanks is PSV vrijwel ieder jaar weer in de race om het landskampioenschap. Hoewel ook PSV een aantal jaren voorrang heeft moeten verlenen aan andere clubs, waaronder AZ, FC Twente en vooral Ajax, hebben de Brabanders de landstitel meerdere keren in de wacht weten te slepen.

Ook dit seizoen is PSV voor de meeste ploegen een geduchte tegenstander, dus een weddenschap met de Eindhovenaren als winnaar is geen verkeerde keuze.

Ajax is met een enorme opmars bezig

Ook Ajax speelt in de Eredivisie altijd een rol van betekenis. De Ajacieden, zijn evenals de PSV’ers, vrijwel ieder jaar weer van de partij in de race om te landstitel. De afgelopen jaren heeft Frank de Boer, Peter Bosz en Erik ten Hag grote, landelijke successen weten te boeken met de Amsterdammers. Het spel in de Johan Cruijff ArenA werd weer aantrekkelijk en ook over de resultaten hadden de supporters van Ajax veelal niet te klagen. Het is praktisch uitgesloten dat Ajax geen rol van betekenis speelt in de titelstrijd. Zeker gezien de selectie, het financiele succes en de prestaties in Europa. Dit seizoen wist Ajax alle zes wedstrijden in de groepsfase van de Champions League te winnen.

Eredivisie topscorers

Welke speler heeft er een neusje voor de goal en wordt dit jaar topscorer van de Eredivisie? Wie is de runner-up? Hieronder zie je de beste schutters uit de Eredivisie. Bij het inzetten op een topscoorder is het geheel afhankelijk van het momentum waarbij je wilt inzetten. In het begin van het seizoen is het een enorme gok, alhoewel de odds daarbij een stuk aantrekkelijker zijn dan later in het seizoen. Overweeg je later in het seizoen te gaan inzetten, dan is het verstandig om te kijken welke tegenstanders een speler nog treft. Tegen een degradatiekandidaat is het natuurlijk makkelijker werken aan je doelsaldo, dan tegen de Eredivisie toppers.

Eredivisie assists

Topscorer zijn is natuurlijk leuk, maar minstens zo belangrijk zijn de spelers die teamgenoten in stelling brengen. Ook op de assists zijn weddenschappen af te sluiten. Een overzicht van de spelers die daarbij uitblinken dit seizoen, vindt je onderstaand.

Het verschil wordt kleiner

Ajax, Feyenoord en PSV vervullen dus allen ieder jaar een serieuze rol in de titelstrijd. In de onderlinge strijd tussen deze ploegen is het bij een weddenschap vaak best lastig om een goede gok te wagen. Tegen de overige ploegen zijn deze clubs van de klassieke top 3 vaak favoriet, maar zoals gezegd: in de Eredivisie wordt het onderlinge verschil met het jaar kleiner. Ook clubs als AZ en Vitesse en zelfs FC Twente kunnen een serieuze rol van betekenis spelen in de strijd om de landstitel en een zege van Ajax, Feyenoord of PSV op deze clubs is dan ook lang niet altijd een zekerheid.

Degradatie

Met de play-offs om Europees voetbal en de play-offs tegen degradatie is de Eredivisie een competitie die tot de laatste speeldag spannend blijft. De meeste clubs blijven daardoor tot en met de 34e speelronde scherp, gemotiveerd en gebrand op de overwinning. Een heel seizoen is er dus aan spanning geen gebrek op het hoogste niveau in het Nederlandse voetbal. Ook om deze reden blijft wedden op duels tussen clubs uit de Eredivisie zeer interessant en de moeite waard, omdat de competitie een heel seizoen lang spannend blijft en iedere speelronde op een interessant duel kunt wedden.

Eredivisie Kaarten

Welke speler trekt dit seizoen het boetekleed het meest aan? Het inzetten op kaarten in de Eredivisie is lastig, en vaak een grote gok. Maar er zijn er een aantal waarvan de kans dat ze er één pakken, nou net iets hoger zijn dan de rest. Dit zijn de spelers die er dit seizoen het meest voor in aanmerking komen.

Europees

Een topprestatie van een Nederlandse club in international verband (de Champions League, Europa League of Conference League ) is tegenwoordig niet meer een uitzonderlijke prestatie doordat Ajax meerdere jaren op rij goed mee kan komen in de Champions League.

Het blijft voor ploegen uit de Eredivisie aantrekkelijk om zich te richten op Europees voetbal. Internationale wedstrijden leveren de BVO’s namelijk veel geld op dankzij de uitzendrechten waardoor ze meer te besteden aan transfers of een eventuele uitbreiding van het stadion. Op die manier kunnen ze skyboxen bouwen, zodat ze meer geldschieters aan weten te trekken. Europees voetbal blijft derhalve een belangrijke factor voor Nederlandse clubs om zich te profileren en te floreren.

Veel om voor te strijden

Om die reden is het voor de clubs dus zeer belangrijk dat ze in de play-offs goed presteren en alvorens ze de play-offs bereiken dienen ze goede prestaties in de reguliere competitie te behalen. Hoewel de Eredivisie zeker niet tot de Europese topcompetities behoort, blijft voor de Nederlandse clubs veel om voor te strijden. De wedstrijden zijn daarom dus altijd interessant en de moeite waard om op te wedden. In de huidige Eredivisie kan veel gebeuren, dus voor een boeiende weddenschap is altijd ruimte.

STATISTIEKEN & EXCLUSIEVE ANALYSES

FootballCritic.com is een site met zeer uitgebreide statistieken die ideaal zijn om beter inzicht te krijgen in wedstrijden van de Nederlandse Eredivisie (maar ook Eerste divisie), resultaten en de vorm van voetballers en teams. De site werkt  met eigen algoritme's en heeft een database met meer dan 225.000 spelers. Ze geven matchratings bij elke wedstrijd en de spelers hebben een vorm-ranking zodat je kunt zien hoe spelers momenteel presteren.