WijWedden

El Clasico

El Clasico

El Clásico – De Klassieker uit Spanje

El Clásico is het meest spectaculaire potje voetbal van Spanje. Wanneer er gesproken wordt over de El Clásico, dan wordt hiermee de wedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona bedoeld. Lionel Messi versus Cristiano Ronaldo ofwel de beste voetballers op dit moment op één veld. Het gaat echter nog veel verder. In Spanje kan er een tweedeling worden gemaakt op politiek vlak. Op de eerste plaats is er de centrale Spaanse overheid en op de tweede plaats is er het Catalaans nationalisme. Deze tweedeling werkt door in het voetbal. Real Madrid vertegenwoordigt de Spaanse overheid en FC Barcelona wordt gezien als voor het Catalaans nationalisme gezien als het symbool. Dit zorgt ervoor dat er altijd een vurige strijd tussen de twee teams bestaat, en daarom wordt de wedstrijd ook wel El Clásico genoemd, ofwel De Klassieker. Het is dé wedstrijd waarbij de twee grootste Spaanse voetbalrivalen tegenover elkaar staan.

Bookmaker Netbet is uitgeroepen tot beste online bookmaker en geeft €50 bonus met kortingscode WELCOME50.

Maak hier een account en claim tot 50 euro stortingsbonus!

Al meer dan 100 jaar El Clasico

El Clásico bestaat al meer dan 100 jaar. In het jaar 1902 werd de allereerste wedstrijd tussen beide rivalen gespeeld, op 13 mei. FC Barcelona won deze wedstrijd met 3-1. Als je interesse hebt in voetbalwedden met betrekking tot El Clásico, dan is het natuurlijk goed om je eens te verdiepen in het verleden. Er is immers meer dan een eeuw aan El Clásico-verleden door te spitten als je je huiswerk echt goed wilt doen. Goed onderzoek voor het voetbalwedden is natuurlijk altijd verstandig, maar het biedt nooit garanties.

Wat voor wedstrijden zijn het?

El Clásico is geen bepaalde soort wedstrijd. Iedere wedstrijd waarin de teams tegenover elkaar staan wordt El Clásico genoemd, of het nu gaat om een heel belangrijke wedstrijd of een minder belangrijk potje voetbal. De teams hebben al tegenover elkaar gestaan in de Copa de la Liga, de Cope del Rey, de UEFA Champions League, de La Liga, de Supercopa de España en tijdens veel wedstrijden op vriendschappelijk niveau. Je kan dan ook wedden op verschillende soorten wedstrijden bij het wedden op El Clásico.

Statistieken Barcelona Real

De statistieken

Natuurlijk valt er voor het voetbalwedden informatie te halen uit de reeds gespeelde wedstrijden. Het gaat niet zomaar om een handje vol wedstrijden. El Clásico is namelijk in het verleden al meer dan 265 keer voorgekomen. Natuurlijk is het weinig zinvol om te kijken naar het verre verleden, want de spelers die deelnamen aan de allereerste El Clásico zijn allemaal niet meer in leven. Het is dan ook nuttiger om te kijken naar de statistieken van de laatste decennia. Wanneer we hiernaar kijken, dan zien we dat een twintigtal wedstrijden in gelijkspel zijn geëindigd en dat Real Madrid ongeveer twintig keer vaker heeft gewonnen dan FC Barcelona. Daarnaast kun je ook eens kijken naar spelers die van het ene team naar het andere zijn ‘overgelopen’. Onder deze spelers vinden we bijvoorbeeld Luis Figo. De Portugees durfde de overstap te maken van Barcelona naar Real. De Koninklijke betaalde aan het begin van deze eeuw liefst 112 miljoen gulden voor de vedette. In de hele geschiedenis van El Clásico hebben 33 spelers durven overstappen van FC Barcelona naar Real Madrid of andersom.

Voor diepgaande statistieken kun je kijken op weddenelclasico.nl

Wedstrijden op komst

Wil je gaan voetbalwedden op El Clásico? Dan zitten er zeker nog mooie wedstrijden aan te komen die je wellicht zullen interesseren. Dit jaar, in 2016, zullen de twee teams nog een keer tegenover elkaar staan op 4 december. De hierop volgende El Clásico vindt plaats in 2017, en wel op 23 april.