WijWedden

Champions League finale

Champions League Finale

Champions League finale

De Champions League finale is natuurlijk altijd spannend, maar met het voetbalwedden wordt het nog spannender. Niets is leuker dan voorspellen hoe de wedstrijd zal gaan lopen, en nog een leuk bedrag te winnen als je voorspellingen goed zijn ook. Het leuke aan de Champions League is natuurlijk wel dat er meerdere ploegen uit hetzelfde land meedoen, waardoor er ook twee ploegen uit hetzelfde land tegenover elkaar kunnen komen te staan in de Champions League finale. Dit is al in totaal zes keer voorgekomen in de 25 jaar geschiedenis van de Champions League. In 2013 / 2014 stonden bijvoorbeeld Atlético Madrid en Real Madrid tegenover elkaar in de Champions League finale.

Bookmaker Netbet is uitgeroepen tot beste online bookmaker en geeft €50 bonus met kortingscode WELCOME50.

Maak hier een account en claim tot 50 euro stortingsbonus!

De laatst gespeelde Champions League finale

Wedden op de Champions League finale is erg in trek. De Champions League wordt door velen gevolgd en het is natuurlijk leuk om een weddenschap te plaatsen op de finale, wat uiteindelijk toch de meest spannende wedstrijd is. Ook in het afgelopen seizoen, seizoen 2015 / 2016, is er veel gewed op de wedstrijd. De Champions League finale van dit seizoen werd gespeeld op 28 mei 2016, waarbij ook Atlético Madrid en Real Madrid tegenover elkaar stonden. De wedstrijd vond plaats in het Stadio Giuseppe Meazza. Dit stadion is te vinden in Milaan. Uiteindelijk werd de Champions League finale gewonnen door Real Madrid. Voetballer Sergio Ramos werd uitgeroepen tot de man van de wedstrijd.

UEFA finale

62 Seizoenen of 25 Seizoenen?

Er bestaat nogal eens wat verwarring over de geschiedenis de Champions League. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er weleens wordt gezegd dat het komende seizoen (2016 / 2017) seizoen 62 zou zijn, terwijl er ook wel gezegd wordt dat dit seizoen 25 is. Waar komt toch die verwarring vandaan? Dit is eigenlijk heel makkelijk uit te leggen. Wanneer we uitgaan van het belangrijkste voetbaltoernooi van Europa, dan zal het komende seizoen het 62e seizoen zijn. Pas later werd de UEFA Champions League officieel ingevoerd en daarmee is men ook opnieuw gaan tellen. Sinds de invoering van de officiële Champions League zijn er 24 seizoenen voorbij gegaan en wordt seizoen 2016 / 2017 dus seizoen 25.

De Champions League finale van 2016 / 2017

De eerstvolgende Champions League finale is natuurlijk de finale van seizoen 2016 / 2017. Op 28 juni 2016 zijn de kwalificatiewedstrijden begonnen, en deze lopen nog door tot 24 augustus 2016. Vervolgens begint het hoofdtoernooi op 13 september 2017 en deze loopt door tot 2 juni 2017. De finale zal in het Millennium Stadium gespeeld worden, in de plaats Cardiff. Skënderbeu Korçë uit Albanië kwalificeerde zich al, maar is wegens matchfixing vervolgens weer uitgesloten van de wedstrijd. Partizani Tirana heeft de plaats ingenomen, en dit heeft er dan weer voor gezorgd dat Slovan Bratislava, de officiële tegenstander van dit team, vanzelf doorstroomt naar de tweede kwalificatieronde. Komende Champions League zullen er ook geen teams uit Kosovo aanwezig zijn. Team Feronikeli plaatste zich wel, maar het bemachtigen van de benodigde UEFA licentie lukte niet op tijd. PSV werd kampioen in Nederland en mag hierdoor automatische deelnemen aan de groepsfase van het miljoenenbal.

Wedden op de Champions League finale

Natuurlijk kun je ook weer wedden op de komende Champions League finale. Je kan gewoon wedden of je kan natuurlijk gaan voor live betting.