Logo

Wedden op de Bundesliga

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Het Duitse voetbal heeft in Nederland jarenlang niet zo’n beste reputatie gehad. Het voetbal bij de oosterburen werd veelal beschouwd als degelijk, zakelijk en zonder kleur. Hier is de afgelopen jaren behoorlijk wat verandering in gekomen. Niet in de laatste plaats dankzij het fraaie spel dat de nationale ploeg van de Duitsers al sinds enige jaren op de mat weet te leggen. Eerst brak Duitsland onder leiding van bondscoach Jürgen Klinsmann met de zakelijke, degelijk en soms provocerende stijl en kreeg zowel het Duitse als het internationale publiek goed verzorgd en soms zelfs oogstrelend voetbal te zien. Later zette Joachim Löw deze lijn door en konden de voetballiefhebbers blijven genieten van het goed verzorgde spel van Duitsland. Met de WK winst uit 2014 als hoogtepunt.

Aankomende wedstrijden Bundesliga

Uitslagen laatste Bundesliga speelronde

AANTREKKELIJK SPEL

Het aantrekkelijke voetbal van de nationale ploeg van Duitsland is ook terug te zien in de nationale competitie. De Bundesliga is in de loop der jaren steeds aantrekkelijker geworden. Niet voor niets hebben ook Nederlandse topspelers als Arjen Robben en Klaas Jan Huntelaar op een zeker punt in hun carrière gekozen voor een overstap naar de Bundesliga. Op het moment van schrijven spelen spelers als Daley Sinkgraven, Mitchell Bakker, Jeremiah St. Juste, Donyell Malen, Jetro Willems en Sam Lammers in Duitsland. De grote aantrekkingskracht van het Duitse voetbal is ook af te leiden aan het grote aantal bezoekers die de clubs in de Bundesliga wekelijks naar de stadions weten te bewegen. De supportersaantallen in Duitsland zijn namelijk niet gering.

Bundesliga Stand

Hoe staan alle Bundesliga clubs er dit jaar voor? Wie wordt kampioen? Welke clubs halen Europees voetbal en welke club(s) degraderen of spelen er nacompetitie dit seizoen?

DE OORSPRONG VAN DE BUNDESLIGA

Bundesliga logo

De Bundesliga kwam betrekkelijk laat tot stand in vergelijking met de hoogste divisies van andere Europese landen. In 1963 ging de Bundesliga van start, de deelnemende clubs waren afkomstig uit West-Duitsland, de DDR had een afzonderlijke competitie. De Bundesliga was een samenvoeging van vijf zogeheten Oberligas (eredivisies) waarin West-Duitsland qua voetbalactiviteit was opgedeeld. De clubs die deel mochten nemen aan de Bundesliga werden geselecteerd op sportief succes, economische criteria en ze moesten een goede afspiegeling zijn van de Oberliga waarin ze voorheen speelden. De Bundesliga ging met 16 clubs van start, maar bestaat ondertussen uit 20 deelnemende clubs.

Bundesliga Topscorers

Welke speler heeft er een neusje voor de goal en wordt dit jaar topscorer van de Bundesliga? Is het toch weer Lewandowski of de Noorse superster Erling Haaland? Hieronder zie je de beste schutters uit de Bundesliga:

Bundesliga assistgevers

Topscorer zijn is natuurlijk leuk. Minstens zo belangrijk zijn de spelers die teamgenoten in stelling brengen. Hieronder een lijstje met de beste assistgevers:

UITVERKOCHTE STADIONS

Dortmund stadion

In meer dan vijftig jaar is de Bundesliga uitgegroeid tot een van de grootste competities ter wereld. Vrijwel iedere club in de Bundesliga, van Bayern München tot Darmstadt 98, beschikt over een redelijk tot behoorlijk groot stadion dat tot de nok toe is gevuld.  Dit is des temeer het bewijs dat het voetbal bij de oosterburen enorm leeft. Met veel Duitse en internationale topspelers is de Bundesliga dan ook een zeer boeiende competitie die wedden erg aantrekkelijk maakt. Uiteraard kent ook de hoogste Duitse divisie steevast een aantal favorieten, maar ook de rest mag niet worden onderschat.

BAYERN MÜNCHEN EN CONCURRENTEN

Bayern München is met 31 landstitels recordhouder in de Bundesliga. Bayern München de te kloppen ploeg bij uitstek. De superioriteit van Bayern München wekt dan ook in heel Duitsland afgunst, ambitie en een gezonde strijdlust om deze ploeg te verslaan. Zo is een ploeg als Borussia Dortmund doorgaans een geduchte concurrent van de ploeg uit Beieren. Wie wedt op een duel tussen deze twee ploegen heeft daar vaak een lastige kluif aan. Met acht landstitels heeft Borussia Dortmund bij lange niet zoveel titels als Bayern, maar laatstgenoemde trekt nooit zonder enige vrees naar het Ruhrgebied.

AANTREKKELIJK OM TE WEDDEN

Ongeacht het verloop van de competitie is het vrijwel altijd lastig om de uitslag tussen een treffen van topteams als Bayern München en Borussia Dortmund lastig te voorspellen. Vanzelfsprekend maakt dit de weddenschap wel erg spannend en daardoor ook leuk. Het mooie aan de Bundesliga is dat in deze competitie meer ploegen spelen die doorgaans altijd voor een aantrekkelijke wedstrijd weten te zorgen. Wanneer je dus plezier wilt beleven aan het wedden op voetbalwedstrijden is de Bundesliga een zeer aantrekkelijke competitie om je op te richten.

MEERDERE CLUBS MET AANTREKKELIJK SPEL

Wolfsburg VS Bayern

Behalve de bovengenoemde clubs zijn er in de Bundesliga meerdere ploegen die voor aantrekkelijk spel weten te zorgen. Zo zijn clubs als VfL Wolfsburg, Red Bull Leipzig, Mönchengladbach, Bayern München, FC Köln er al sinds jaar en dag. Deze, en nog genoeg andere clubs, hebben inmiddels een trouwe supportersschare opgebouwd. Deze clubs verblijden veel voetballiefhebbers met fraai spel en weten ook over de grenzen de interesse aan te wakkeren. Diverse Nederlandse profvoetballers ambiëren dan ook zeer terecht een carrière in Duitsland, aangezien fraai voetbal van oudsher een streven is van het Nederlandse voetbal.

STATISTIEKEN & EXCLUSIEVE ANALYSES

FootballCritic.com is een site met zeer uitgebreide statistieken die ideaal zijn om beter inzicht te krijgen in wedstrijden van de Duitse Bundesliga, resultaten en de vorm van voetballers en teams. De site werkt  met eigen algoritme's en heeft een database met meer dan 225.000 spelers. Ze geven matchratings bij elke wedstrijd en de spelers hebben een vorm-ranking zodat je kunt zien hoe spelers momenteel presteren.