WijWedden

Bundesliga

Wedden op de Bundesliga

Het Duitse voetbal heeft in Nederland jarenlang niet zo’n beste reputatie gehad. Het voetbal bij de oosterburen werd veelal beschouwd als degelijk, zakelijk en zonder kleur. Hier is de afgelopen jaren behoorlijk wat verandering in gekomen. Niet in de laatste plaats dankzij het fraaie spel dat de nationale ploeg van de Duitsers al sinds enige jaren op de mat weet te leggen. Eerst brak Duitsland onder leiding van bondscoach Jürgen Klinsmann met de zakelijke, degelijk en soms provocerende stijl en kreeg zowel het Duitse als het internationale publiek goed verzorgd en soms zelfs oogstrelend voetbal te zien. Later zette Joachim Löw deze lijn door en konden de voetballiefhebbers blijven genieten van het goed verzorgde spel van Duitsland.


Geen wedstrijd noteringen bekend momenteel.


 
 

Aantrekkelijk spel

Arjen Robben

Het aantrekkelijke voetbal van de nationale ploeg van Duitsland is ook terug te zien in de nationale competitie. De Bundesliga is in de loop der jaren steeds aantrekkelijker geworden. Niet voor niets hebben ook Nederlandse topspelers als Arjen Robben en Klaas Jan Huntelaar op een zeker punt in hun carrière gekozen voor een overstap naar de Bundesliga. De grote aantrekkingskracht van het Duitse voetbal is ook af te leiden aan het grote aantal bezoekers die de clubs in de Bundesliga wekelijks naar de stadions weten te bewegen. De supportersaantallen in Duitsland zijn namelijk niet gering.

De oorsprong van de Bundesliga

Bundesliga

De Bundesliga kwam betrekkelijk laat tot stand in vergelijking met de hoogste divisies van andere Europese landen. In 1963 ging de Bundesliga van start, de deelnemende clubs waren afkomstig uit West-Duitsland, de DDR had een afzonderlijke competitie. De Bundesliga was een samenvoeging van vijf zogeheten Oberligas (eredivisies) waarin West-Duitsland qua voetbalactiviteit was opgedeeld. De clubs die deel mochten nemen aan de Bundesliga werden geselecteerd op sportief succes, economische criteria en ze moesten een goede afspiegeling zijn van de Oberliga waarin ze voorheen speelden. De Bundesliga ging met 16 clubs van start, maar bestaat ondertussen uit 20 deelnemende clubs.

Uitverkochte stadions

Stadion Bundesliga

In meer dan vijftig jaar is de Bundesliga uitgegroeid tot een van de grootste competities ter wereld. Vrijwel iedere club in de Bundesliga, van Bayern München tot Darmstadt 98, beschikt over een redelijk tot behoorlijk groot stadion dat tot de nok toe is gevuld. Ruim voor aanvang van het huidige seizoen waren de seizoenskaarten van Borussia Dortmund bijvoorbeeld al vrijwel helemaal uitverkocht. Dit is des temeer het bewijs dat het voetbal bij de oosterburen enorm leeft. Met veel Duitse en internationale topspelers is de Bundesliga dan ook een zeer boeiende competitie die wedden erg aantrekkelijk maakt. Uiteraard kent ook de hoogste Duitse divisie steevast een aantal favorieten, maar ook de rest mag niet worden onderschat.

Bayern München en concurrenten

Bayern München is met 26 landstitels recordhouder in de Bundesliga. De laatste 2 titels van deze reeks werden in de afgelopen twee seizoen behaald en daarmee is Bayern München de te kloppen ploeg bij uitstek. De superioriteit van Bayern München wekt dan ook in heel Duitsland afgunst, ambitie en een gezonde strijdlust om deze ploeg te verslaan. Zo is een ploeg als Borussia Dortmund doorgaans een geduchte concurrent van de ploeg uit Beieren. Wie wedt op een duel tussen deze twee ploegen heeft daar vaak een lastige kluif aan. Met acht landstitels heeft Borussia Dortmund bij lange niet zoveel titels als Bayern, maar laatstgenoemde gaat nooit zonder enige vrees naar het Westfalenstadion.

Aantrekkelijk om te wedden

Ongeacht het verloop van de competitie is het vrijwel altijd lastig om de uitslag tussen een treffen van topteams als Bayern München en Borussia Dortmund lastig te voorspellen. Vanzelfsprekend maakt dit de weddenschap wel erg spannend en daardoor ook leuk. Het mooie aan de Bundesliga is dat in deze competitie meer ploegen spelen die doorgaans altijd voor een aantrekkelijke wedstrijd weten te zorgen. Wanneer je dus plezier wilt beleven aan het wedden op voetbalwedstrijden is de Bundesliga een zeer aantrekkelijke competitie om je op te richten.

Meerdere clubs met aantrekkelijk spel

Wolfsburg

Behalve de bovengenoemde clubs zijn er in de Bundesliga meerdere ploegen die voor aantrekkelijk spel weten te zorgen. Zo zijn clubs als VfL Wolfsburg, Schalke 04, Hamburger SV en Werder Bremen ploegen die al sinds jaar en dag een trouwe supportersschare hebben en een rijke traditie hebben opgebouwd. Deze clubs verblijden veel voetballiefhebbers met fraai spel en weten ook over de grenzen de interesse aan te wakkeren. Diverse Nederlandse profvoetballers ambiëren dan ook zeer terecht een carrière in Duitsland, aangezien fraai voetbal van oudsher een streven is van het Nederlandse voetbal.