Logo

TOTO: toegankelijk, gebruikersvriendelijk en gewoon Nederlands

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Als jij ervan houdt af en toe een gokje te wagen op een sportwedstrijd, dan heb je vast gemerkt dat je dan veel aan Engelstalige websites vast zit. Dit is niet zo als je gebruik maakt van onze eigen officiële Nederlandse bookmaker TOTO. TOTO is daarom betrouwbaar, eerlijk en volledig gericht op de Nederlandse markt. En dit doen ze al sinds 1956, al is er door het legaal worden van de online gokmarkt meer cocurrentie voor TOTO.

Ook interessant

Hoe het begon

De KNVB is de oprichter van de voetbaltoto. Zij gaven voetbalfans in 1956 al de mogelijkheid geld in te zetten op wedstrijden in de eerste- en eredivisie en om dit te kunnen doen moest men officieel lid worden. De naam Toto komt van ‘totalisator’, het geautomatiseerde systeem van toentertijd waarmee men de uitbetalingen voor de winnaars berekende. Toto bleek al snel erg populair te zijn en men ging steeds grotere bedragen inzetten. Vanaf dat moment besloot de overheid de organisatie van Toto aan de Nederlandse Loterij (toen De Nationale Sporttotalisator) over te dragen en het gokken te reguleren. Dit was direct nadat de Wet op de Kansspelen werd gewijzigd in 1960. Sindsdien is Toto in Nederland onder de voetbalfans een zeer bekend begrip.

Toto | 3.9 / 5

Screenshot website Toto
Aanbod
Odds ranking
Live aanbod
Betalingen
Mobiele weergave
Gebruiksgemak
Bonussen
Service
Nederlandse goklicentie
Android & iOS apps
Mooi aanbod aan sportweddenschappen

De eerste jaren

Misschien vraag je je af hoe men geld op voetbalwedstrijden inzette voordat er websites, apps en online betaalmethoden waren. In de eerste jaren van Toto kon je alleen inzetten op wedstrijden in de ere- en/of eerste divisie en het doel was om de exacte uitslag te voorspellen. Je kon bij je plaatselijke sigarenwinkel een formulier halen, deze invullen en ook weer inleveren. Via het radioprogramma Langs de Lijn kun je de uitslagen van de Toto live volgen en dit radioprogramma bestaat nog steeds. In de video hieronder legt Toto uit hoe je moet wedden via het spelformulier.

De Toto groeide uit

Deze overdracht naar de Nederlandse Loterij en de veranderingen in de Wet op de Kansspelen hebben Toto niet minder populair gemaakt. In tegendeel, omdat ze nu officieel gereguleerd waren was het de meest betrouwbare bookmaker in Nederland. Dat zijn ze nu nog steeds. In de jaren tussen 1956 en nu is er veel veranderd. Zo groeiden het aantal voetbalwedstrijden en ook sporten waarop je kon wedden, kwamen er steeds meer inzetmogelijkheden en heeft Toto natuurlijk ook mee in moeten spelen op de digitalisering en de komst van het internet. Vandaag de dag is Toto de enige legale Nederlandse aanbieder van sportweddenschappen.

Wedden in het Nederlands

Bij Toto tref je dus geen Engelse teksten aan, maar wed je gewoon in het Nederlands. Je kunt dat overigens op verschillende manieren doen. Het is nog steeds mogelijk om bij de winkel een formulier te halen, deze in te vullen en in te leveren, maar Toto is met de tijd mee gegaan. Je kunt je weddenschappen ook online invoeren of je kunt dit doen via de Toto app. Betalen kan uiteraard met iDeal of met je creditcard.

De website van Toto

Een ander groot voordeel van Toto is dat de website erg overzichtelijk en gebruikersvriendelijk is. Je herkent de groen-witte huisstijl direct en treft op de voorpagina de top evenementen van die dag. Om mee te kunnen doen moet je een account aanmaken. Dit doe je snel online en nadat je je persoonlijke gegevens hebt ingevuld kun je binnen een paar minuten al je eerste geld in je account zetten. Vanaf dat moment kun je inzetten op alle wedstrijden die de website en de app aanbieden. De app is te gebruiken op zowel Android- als iOS telefoons.

Inzetten op je favoriete sport

Kon je in het begin alleen inzetten op voetbalwedstrijden van de twee belangrijkste divisies in Nederland, nu heb je veel meer sporten tot je beschikking. Naast nationale- en internationale voetbalwedstrijden worden onder andere ook darts, tennis, basketbal, volleybal, bokswedstrijden en ijshockey aangeboden. Uiteraard mag ook de Formule 1 niet ontbreken en de mogelijkheden zijn flink gegroeid. Je kunt de belangrijkste wedstrijden in jouw uitgekozen sport gemakkelijk inzien als je aan de linker kant van de website op het desbetreffende icoontje klikt.

Welke weddenschappen kun je plaatsen?

Ook de weddenschappen die je kunt plaatsen zijn flink veranderd. In de eerste jaren van Toto gokte je op de exacte uitkomsten van de wedstrijden, maar nu kun je ook anders inzetten. Zo kun je proberen te voorspellen of er een even- of oneven aantal goals zal vallen, kun je inzetten op het tijdstip waarop jij denkt dat er voor het eerst gescoord wordt, kun je aangeven wie er gaat winnen of verliezen en kun je gokken op het aantal doelpunten dat gaat vallen in de eerste helft. Uiteraard zijn dit slechts enkele voorbeelden van het grote aantal mogelijkheden dat je hebt. En via de website of de app van Toto is inzetten gemakkelijk en snel gedaan.

De minimale en maximale inzetten bij Toto

Toto is een aanbieder van sportweddenschappen die gereguleerd wordt door de Nederlandse overheid. Dat betekent dat er regels zijn over de maximale inzet die je kunt doen. Die regels zijn er om jou te beschermen en om te voorkomen dat mensen met één weddenschap hun hele fortuin op het spel zetten. Daarom mag je bij Toto maximaal €1000 inzetten. Het minimale bedrag waarvoor je kunt spelen is €1. Toto wordt dan ook niet veel door professionele gokkers gebruikt. 

Toto organiseert wekelijks de Toto-13

Om het voor de leden spannend en vermakelijk te houden, organiseert Toto ook andere soorten weddenschappen en acties waaraan je mee kunt doen. De belangrijkste daarvan is de Toto-13. Dit is een wekelijks georganiseerde selectie van 13 voetbalwedstrijden waarop je kunt inzetten. Het is dan de bedoeling dat je goed voorspelt wie er gaat winnen of dat het een gelijkspel wordt. Doe je dit correct voor alle 13 wedstrijden, dan win je de jackpot en deze begint bij €10.000 euro. Elke week wordt deze verhoogd totdat iemand wint. Ook als je 12 of 11 wedstrijden goed hebt voorspeld krijg je een percentage van het prijzengeld. Zo kun je je winsten op een leuke manier omhoog halen en wat spanning toevoegen aan je spel.

De acties en aanbiedingen van Toto Extra

Toto Extra biedt de leden ook speciale acties en aanbiedingen. Er is bijvoorbeeld mogelijkheden om Toto Free Bets te winnen en dat betekent dat je een gratis weddenschap mag plaatsen. Via de Toto Combi Boost selecteert Toto dagelijks of wekelijks 3 tot 4 wedstrijden en geeft de quoteringen van deze wedstrijden een boost. Zet je hierop in en heb je de voorspelling goed, dan zijn de uitbetalingen groter. Als laatste kun je ook kans maken op gratis kaarten voor wedstrijden, omdat Toto de hoofdsponsor is van Oranje en de Toto KNVB Beker. Door te spelen bij Toto kun je mogelijk bij een wedstrijd van het Nederlands Elftal aanwezig zijn.

Hulp bij vragen en opmerkingen

Op de website van Toto is veel informatie te vinden. Je kunt hier uitleg krijgen over de verschillende spellen en de spelregels, over het beheren van een account, over hoe bewust te gokken en wat te doen bij storingen. Uiteraard is er ook een pagina met veel gestelde vragen. Kom je er toch niet uit, dan neem je gemakkelijk contact op met de Nederlandse klantenservice. Je kunt dan telefonisch doen, via live chat, via WhatsApp, Messenger of Twitter. Elke dag zijn ze tot 23:00 uur te bereiken via chat en WhatsApp. Dat je te woord gestaan wordt in het Nederlands is natuurlijk een groot voordeel dat je bij weinig andere officiële aanbieder van sportweddenschappen aan zal treffen.

Live wedden is mogelijk!

Sinds kort is het live wedden op Toto mogelijk. Dat heeft te maken met het legaal worden van het online gokken in Nederland. Eerder was dit vanwege de strenge wet van de Nederlansdse Kansspelen niet mogelijk. Met de optie op live in te zetten op allerlei wedstrijden wordt het alleen maar leuker op te gokken!

Reclames

De reclames van Toto zorgen ervoor dat het wedkantoor erg populair is. Eerder zagen we Jan Boskamp, Sjaak Swart, Wesley Sneijder en Donnie, inmiddels niet meer actief voor het wedkantoor, al als Koning TOTO voorkomen in de comercials, maar laatst kwam daar ook voetbaltrainer Dick Advocaat bij. Samen met presentator Wilfred Genee werd hij in februari 2022 het nieuwe gezicht van Toto. Onderstaande beelden laten zien hoe het er tijdens het opnemen van de reclame aan toe ging:

Beoordelingen Toto (2)

12:18 Dinsdag 3 December 2019

Monopoly positie

12:18 Dinsdag 3 December 2019
Nicozz

Mensen spelen bij de TOTO omdat er gewoon niets anders is op dit moment. Ik heb altijd gespeeld bij Unibet maar sinds het je daar ook weer moeilijk word gemaakt als Nederlander (ideal is verwijderd bijvoorbeeld), kom je automatisch terug bij toto. Niet omdat ze nou zo goed zijn maar gewoon puur vanwege hun monopoly-positie

16:19 Dinsdag 19 November 2019

Fijne bookmaker, geen live weddenschappen

16:19 Dinsdag 19 November 2019
Totogebruiker

Ik vind Toto een fijne, betrouwbare bookmaker. Je wordt ‘beschermt’ door de overheid waardoor je kunt gokken met minder risico. Wel vind ik het jammer dat je geen live weddenschappen kunt plaatsen. Dit voegt zeker wat toe tijdens het wedden!

Laat je beoordeling en reactie over Toto achter

*Je beoordeling wordt eerst door de redactie bekeken voordat het zichtbaar wordt.