WijWedden

Bookmakers, Overzicht met alle online bookmakers

Bookmakers worden ook wel shapers, bookies, wedkantoren, makers of wedaanbieders genoemd. Bookmakers maken weddenschappen en stellen deze beschikbaar. Met voetbalwedden kan je dus een weddenschap plaatsen op een bet die door de bookmaker is bedacht. Bookmakers stellen dus zelf hun noteringen op en juist daarom is het verstandig om de noteringen van verschillende bookmakers met elkaar te vergelijken voordat je daadwerkelijk een weddenschap gaat plaatsen. Lees ook: Wat zijn 'bookmakers' en wat doen ze?

Top beste bookmakers van Nederland

Bookmaker Naam Ranking Actie Claimen
Tipbet     AANRADER! Tipbet
€100 bonus - 100% verdubbeling ACCOUNT AANMAKEN
NetBet     AANRADER! NetBet
€50 bonus bij eerste storting ACCOUNT AANMAKEN
Mybet Mybet
€100 bij eerste storting ACCOUNT AANMAKEN
Bet-at-home Bet-at-home
Geen actie bekend ACCOUNT AANMAKEN
Interwetten Interwetten
Geen actie bekend ACCOUNT AANMAKEN
 

Bookmakers en Nederlanders

Online bookmakers zijn al jaren razendpopulair onder Nederlanders. Maar liefst 1,5 miljoen Nederlanders waagt wel eens een gokje bij een online bookie. Toch was online aanbod tot dit jaar verboden, waardoor veel bookmakers hun websites moesten aanpassen naar Engelse content. Een aantal verwijderde zelfs de mogelijkheid om te betalen via iDeal. Maar goed nieuws: die tijd is voorbij! Bookmakers richten zich weer compleet op Nederlanders.

Wat is risk management

Bookmakers hebben altijd een risk management om in te zetten bij het filteren van de klanten. Risk management draait om het ontdekken welke klanten een grote bedreiging zijn, zodat deze uit het klantenbestand kunnen worden gehaald en aan banden kunnen worden gelegd. Het zijn vooral de kleine bookmakers die hier veel aandacht aan besteden, en dat is ook logisch, want als zij een professional in hun klantenbestand opnemen dan zijn zij binnen korte tijd waarschijnlijk failliet. Er moet dan ook alles op alles worden gezet om te voorkomen dat er een professional in de klantenkring terecht komt. Risk management draait in de basis om het bepalen van risico’s door middel van analyses.

Welke factoren spelen een rol?

Risk management bookmakers

Bookmakers houden natuurlijk van alles bij over de personen die gebruik maken van hun mogelijkheden voor het voetbalwedden. De bookmakers hanteren speciale technieken om uit te vissen of zij te maken hebben met professionals of niet. Zo kijken zij naar de tijden waarop er weddenschappen worden geplaatst. Wanneer de tijden elke dag ongeveer hetzelfde zijn, dan is de kans groot dat het om een professional gaat. Het aantal weddenschappen tegelijk wordt bijgehouden, want bij een groot aantal gaat het waarschijnlijk om een professional. Ook de inzetten worden nauwgezet in de gaten gehouden. Wanneer de inzetten steeds (ongeveer) gelijk zijn, dan wordt er ook al snel aan een professional gedacht. Professionals maken vaker promoties en bonussen liggen en zijn korter op de website aanwezig dan niet-professionals.

Professionals krijgen limieten opgelegd

Wanneer een bookmaker verwacht te maken te hebben met een professional, dan zal deze al snel limieten op gaan leggen. Dit doen zij om te voorkomen dat deze professionals teveel geld weghalen uit de kas van de bookmaker.

1 bet bij meerdere bookmakers

Veel mensen die niet alleen voor het plezier gaan voetbalwedden, maar die er ook nog een leuk financieel extraatje aan over willen houden, kiezen ervoor om bij meerdere bookmakers een account te openen, zodat er bij meerdere bookmakers tegelijk een bet kan worden geplaatst. Het plaatsen van een bet bij meerdere bookmakers levert dat ook diverse voordelen op.

Verschillende odds bookmakers

Verschillen in de diverse odds

Bookmakers maken de weddenschappen voor het wedden op voetbal. Hier horen vanzelfsprekend odds bij en deze kunnen erg verschillen tussen de verschillende bookmakers. Als je gebruik maakt van accounts bij meerdere bookmakers, dan kan je altijd gaan vergelijken en voor elke bet kiezen voor de beste odds. Het kan zelfs zo zijn dat de verschillen tussen de odds van diverse bookmakers zo groot zijn, dat je op die manier kan inzetten dat je altijd winst hebt, hoe het ook gaat lopen. In dit geval wordt er gesproken van surebets, ofwel een bet waarbij je gegarandeerd winst te pakken hebt. Echter, in de praktijk blijken er toch ook nog wel wat risico’s te komen kijken bij het zogenaamde surebetten en het is niet verstandig hieraan te beginnen als je onvoldoende ervaring hebt.

Meer mogelijkheden

Als je meerdere account hebt bij meerdere bookmakers, dan betekent dit ook dat je een aanzienlijk bredere keuze hebt voor het plaatsen van een bet. Wellicht heb jij je handen weten te krijgen op wat inside informatie over een bepaalde (lokale) wedstrijd en wil je hier gegarandeerd een bet op plaatsen. Dan is het natuurlijk bijzonder vervelend als jouw vaste bookmaker nu net geen weddenschap voor deze wedstrijd aanbiedt. In dat geval is het natuurlijk wel zo handig als je direct bij andere bookmakers kan kijken of je daar wel een bet kan plaatsen op deze voetbalwedstrijd.

Meerdere bonussen opstrijken

Risk management bookmakers

Het is tegenwoordig bijna lastig om een bookmaker te vinden die je géén welkomstbonus geeft. Vrijwel alle bookmakers bieden je een aantrekkelijke bonus als jij je bij hen registreert. Dit is direct ook een goede reden om je te registreren bij meerdere bookmakers. Zo kan je direct meerdere bonussen incasseren bij de bookmakers. Natuurlijk is het hierbij wel belangrijk om ook even te kijken naar de voorwaarden van de bookmakers met betrekking tot de bonussen. Lees de welbekende kleine lettertjes, niet alleen om te zien op welke bonussen je aanspraak kan maken, maar vooral ook om na te gaan welke beperkingen je eventueel (tijdelijk) worden opgelegd als je een bonus in ontvangst neemt.

Limieten gemakkelijker uitstellen

Aan de lopende band winnen is voor jou natuurlijk erg leuk, maar voor de bookmakers is dit een flinke tegenvaller. Bookmakers zullen je limieten voor elke bet gaan opleggen als je teveel wint, of te veel achter elkaar wint. Als je de winsten bij diverse bookmakers behaalt, en niet achter elkaar bij een enkele bookmaker, dan zal het ook langer duren voordat een bookmaker in de gaten heeft dat je wel erg veel wint. Dit betekent dat je langer door kan gaan met winnen voordat je limieten krijgt opgelegd van de bookmaker.