WijWedden

Systematisch gokken: werkt dat en mag het wel?

Donderdag, 07 februari 2019, 17:52

Gokken en wedden zijn niet altijd schoon van criminaliteit en een ongure gang van zaken. Wedden staat van oudsher bekend als een bezigheid die vaak de aandacht van georganiseerd misdaad trekt die vaak door middel van manipulatie en beïnvloeding. Toch is het uiteraard goed mogelijk om op een eerlijke wijze geld in te zetten op weddenschappen zonder het geld volledig op goed geluk in te zetten. Het vergt echter wel enige inspanning en aandacht aan het gokken.

Nog geen account bij een online bookmaker? Bookmaker MrGreen is meerderemalen uitgeroepen tot beste online casino en geeft een flinke bonus bij je eerste storting.

Maak hier een account en claim tot 50 euro stortingsbonus!

Punters

Zo is het mogelijk om op een systematische wijze geld in te zetten om op die manier zoveel mogelijk geld te verdienen aan weddenschappen. Dergelijke professionele gokkers worden ook wel ‘punters’ genoemd. Mensen die denken dat ze op deze manier veel geld binnen kunnen harken, denken dat het kan worden gerealiseerd dankzij veel geduld en een goede strategie. Een bekende uitspraak aangaande dit fenomeen luidt: gokkers hebben de illusie van controle, punters hebben de echte controle. Punters verdiepen zich dus dieper in weddenschappen dan mensen die vrijblijvend een gokje wagen.

Algoritmen

Als je systematisch gokt, is het voornamelijk van belang dat je het toeval uitsluit en het geld niet op gevoel inzet. Als wedder dien je dan puur op de feiten en de cijfers af te gaan. Dit kan met behulp van kansberekenende wiskundige formules (algoritmen). Vanzelfsprekend liggen dergelijke algoritmen niet op straat en zul je als wedder zelf aan de slag moeten om te onderzoeken welke formules je kunnen helpen bij het genereren van een zo groot mogelijke winst bij een weddenschap.

Digitale data

In het geval van het wedden op voetbalduels is bijvoorbeeld enkel zinvol om digitale data bij te houden. Wie zich puur aan digitale data houdt, dient dus geen rekening te houden met achtergrondkennis over coaches, aangekochte spelers (zowel sterspelers als onbekende voetballers), nieuwe talenten die een doorbraak lijken te maken en blessures. Dit zijn vaak gegevens waar mensen die grotendeels voor het plezier gokken wel rekening mee houden en daarin zit het grote verschil met de mensen die systematisch wedden.

Kernpunten systematisch wedden

De belangrijkste kernpunten van systematische wedden zijn dat je over goede algoritmen beschikt, dat je consistent geld inzet en dat je toevalsfactoren volledig uitsluit. Ook is het belangrijk dat je niet enkel oog hebt voor grote topduels, maar dat je juist ook geld inzet wedstrijden tussen kleine ploegen uit competities die nauwelijks bekend zijn bij het grote publiek. Deze wedstrijden zijn namelijk zeer lucratief omdat ze meestal worden gespeeld buiten de speeldagen van de grote duels. Op die manier kun je consistent geld blijven inzetten en dus winst maken.

Gokken op meerdere spelelementen

Bij sportwedstrijden (bijvoorbeeld voetbalwedstrijden) is het niet alleen mogelijk om op uitslagen te gokken. Vaak kun je ook op diverse andere gebeurtenissen in een voetbalwedstrijd wedden. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om te wedden op rode en gele kaarten, het exacte aantal doelpunten en soms zelfs zaken als het aantal inworpen en vrije trappen voor een team. Als je bijvoorbeeld op een 3-2 overwinning op de thuisspelende ploeg gokt, maar de uitspelende ploeg wint met 0-2 dan kun je alsnog geld winnen. Als je bijvoorbeeld op twee doelpunten van de uitspelende ploeg hebt gegokt, kun je dankzij die inzet alsnog een redelijk bedrag hebben gewonnen.

Slimme risico’s

Omdat er wereldwijd zoveel wedstrijden worden gespeeld die zo enorm veel data opleveren waarom gewed wordt, is een goed uitgerust systeem in de computer dus erg handig om te gebruiken. Door middel van een goede kansberekening maak je kans op grote winsten en verliezen worden redelijk gedekt. Er is sprake van het nemen van slimme risico’s indien je op deze manier te werk gaat met wedden. Het blijft daarbij wel van belang dat je rekening houdt dat het boeken van winsten pas op lange termijn kan worden gerealiseerd.  

Winstgevender

Het is bij wedden dus zeer zeker mogelijk om op een legale wijze structureel en systematisch te werk te gaan. Daarbij is deze wijze van wedden vaak ook een stuk winstgevender en veel minder risicovol dan wedden voor het plezier. Voor mensen die graag een weddenschap afsluiten voor het plezier is systematisch wedden dus niet erg aantrekkelijk. Wie volgens een bepaalde structuur of systematisch wedt, dient dat dus enkel te doen om een zo groot mogelijk winst te genereren.  Deze vorm van wedden is dus geen aanrader voor mensen die supporter zijn van een bepaalde club en graag geld inzetten op de prestaties van hun club. Ook is het niet zinvol om systematisch te wedden wanneer je het sporadisch doet in plaats van op regelmatige basis.

 

Like je ons al op Facebook?

Reacties

Bookmaker reviews

Betting nieuws Alle artikelen Naslagwerk

Alle artikelen bekijken
Nederlands grootste en fanatiekste
facebookpagina over wedden:

Ik heb al geliked