Logo
nieuws

Ruud van Nistelrooij weg bij PSV, Simons reageert op vertrek


Het is crisis bij PSV. Trainer Ruud van Nistelrooij heeft de clubleiding woensdagochtend laten weten per direct te vertrekken, wegens een gebrek aan vertrouwen. Zo is er veel onrust in Eindhoven in aanloop naar het cruciale duel tegen AZ.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

De laatste dagen kwamen er verschillende berichten naar buiten over de werkwijze van Van Nistelrooij bij PSV. Zo zouden de verhoudingen tussen de coach en zijn assistenten niet meer goed zijn, terwijl een deel van de spelersgroep met de beleidsbepalers zou hebben gesproken over de coach. Dat gebeurde achter de rug van de oefenmeester om.

Weinig steun

Van Nistelrooij - die gedurende het gehele seizoen weinig steun voelde van PSV - pikt dat niet en heeft besloot per direct te stoppen in Eindhoven. Dat houdt in dat PSV voor in het nieuwe seizoen op zoek moet naar een nieuwe trainer, maar het komende zondag in het cruciale duel tegen AZ om plek twee gaat doen met Fred Rutten als hoofdtrainer.

Twee prijzen 

De Nederlandse voetbalwereld reageert geschokt op het vertrek van Van Nistelrooij, die dit seizoen de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker wist de winnen met PSV. Toch speelde er in die tijd ontzettend veel op de achtergrond, waar deze week veel van op straat is komen te liggen.

Xavi Simons

De selectie van PSV is vanmorgen ingelicht over het vertrek van de trainer en Xavi Simons was woensdagmiddag de eerste die via sociale media reageerde op het nieuws. De spelmaker van de Brabantse club bedankt Van Nistelrooij voor het beter maken van hem als voetballer.