Logo
nieuws

'Ajax vindt tien miljoen voor pinchhitter te veel en laat Italiaan gaan'


Lorenzo Lucca gaat vertrekken bij Ajax. De Italiaanse spits werd voor een jaar gehuurd van Serie B-club Pisa, waar de aanvaller na de zomer weer zal terugkeren. Ajax heeft besloten de optie in het huurcontract niet te lichten.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Dat meldt het Italiaanse medium Quotidiano Sportivo Pisa, dat weet dat de Amsterdammers niet verder willen gaan met de boomlange spits. Dat Ajax ervoor kiest om Lucca terug te sturen naar Pisa, is logisch. De aanvaller moest het dit seizoen voornamelijk doen met een plek op de bank en kon zo nu en dan als pinchhitter binnen de lijnen komen.

Brobbey en Tadic

Lucca kwam onder trainer Alfred Schreuder nog wel eens in de plannen voor, maar onder zijn opvolger John Heitinga is dat een stuk minder. Heitinga kiest ervoor om Dusan Tadic en Brian Brobbey als spitsen te laten fungeren, waardoor de kans op speelminuten voor Lucca alleen maar kleiner is geworden.

Koopoptie

Ajax kiest er voor om de koopoptie - die zo'n tien miljoen euro zou bedragen - niet te lichten. Mogelijk gaat de nieuwe technisch directeur Sven Mislintat met de scouting van Ajax op zoek naar een nieuwe spits, die de voorhoede van de nummer drie van de Eredivisie zou moeten versterken.