Logo
wedden-voor-beginners

Hoe FIFA je kan helpen bij het plaatsen van voetbalweddenschappen


Wedden is een doeltreffende manier om je kennis van het voetbal te vergroten. Wanneer je geld inzet op een voetbalwedstrijd doe je dat natuurlijk met als doel zoveel mogelijk geld te verdienen. Het is dan van belang dat je enig inzicht krijgt in het (betaalde) voetbal. Je wilt weten welke ploegen de sterkste zijn, of ze in eigen huis vaak onoverwinnelijk zijn, of de coach voor successen zorgt, etc.

Door de verplichte thuisisolatie zitten we wat vaker achter onze schermen om te gamen. Wellicht dat je al vierkante ogen krijgt van het FIFA spelen, maar het kan straks, wanneer de competities weer beginnen, in je voordeel werken. Onbewust doe je een hoop kennis op over de teams waarmee jij online de strijd aangaat. Hoe dat precies zit, wordt hieronder uitgelegd. 

FIFA

Zo kun je bijvoorbeeld ook veel kennis van het voetbal opdoen door (online) voetbalgames te spelen. Er zijn legio games die je op een spelcomputer of pc kan spelen, maar een van de meest bekende voetbalgames is de FIFA serie. Ieder jaar brengt gameontwikkelaar EA Sports een nieuwe versie van dit spel op de markt. Wereldwijd spelen miljoenen voetballiefhebbers dit spel en er worden zelfs heuse toernooien georganiseerd waarin deelnemers hun vaardigheden aangaande dit spel tentoon kunnen spreiden. Het spelen van FIFA is in de loop der jaren een serieuze aangelegenheid geworden.

eSporter

Gamers die FIFA spelen en op een hoog niveau gamen, worden ook wel eSporters genoemd. Zo beschikt tegenwoordig iedere Eredivisie-club over een E-sporter die deelneemt aan diverse toernooien. Er zijn enorm veel raakvlakken tussen het spel FIFA en het daadwerkelijke betaalde voetbal. Het is dus welhaast vanzelfsprekend dat je als eSporter die regelmatig FIFA speelt op den duur ook een zeer gedegen kennis van het betaalde voetbal kunt ontwikkelen. De populariteit van FIFA is namelijk te danken aan het feit dat het zo realistisch is.

Spelersinformatie

In het dagelijks leven worden spelers als Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Neymar tot de beste ter wereld gerekend. Dit zie je ook terug in FIFA. Bij de spelersinformatie zie je namelijk hoeveel punten ze krijgen toebedeeld bij hun vaardigheden (passing, dribbelen, verdedigen, fysiek, tempo, schieten). Hoe meer punten ze krijgen, des te beter dat ze zijn. Als je in je team veel spelers hebt met veel punten, is de kans derhalve erg groot dat je met FIFA een wedstrijd wint. Natuurlijk zijn je vaardigheden ook van belang, maar iemand die nauwelijks FIFA speelt zal met FC Barcelona gemakkelijker kunnen winnen van een ervaren FIFA speler die met Willem II speelt in plaats van een tegenstander die gewaagd is aan Barcelona (zoals bijvoorbeeld Bayern München).

Voordeel met wedden dankzij FIFA

Omdat de spelers- en teaminformatie in FIFA sterk overeenkomt met de werkelijkheid, kan het spelen van FIFA een behoorlijk voordeel zijn als je besluit deel te nemen aan een online weddenschap. Wie vaak FIFA speelt met veel verschillende ploegen krijgt al snel een globaal beeld van hoe het daadwerkelijke (internationale) voetbal in elkaar steekt qua zwaktes en sterktes van ploegen. FIFA is derhalve een goed hulpmiddel voor mensen die graag deel willen nemen aan (online) weddenschappen. Er zijn echter ook andere games die je een eind op weg kunnen helpen wat betreft je voetbalinzicht. Zo bestaat ook het spel Soccer Manager, een game die je (overigens net als FIFA) online kunt spelen.

Soccer Manager

Bij Soccer Manager speel je – in tegenstelling tot FIFA – de duels niet zelf, maar ben je de manager van een voetbalclub. Je stelt dus je ploeg samen door actief te zijn op de transfermarkt en je probeert op die manier zoveel mogelijk duels te winnen. Op deze manier kom je dus veel te weten over de transferwaardes van spelers en hoe goed ze uiteindelijk ook zijn. Soccer Manager heeft een enorme database aan spelers, er zijn gedetailleerde wedstrijdverslagen zichtbaar en heeft een realistische weergave van de transfermarkt. 

Realistische weergave

Omdat ook Soccer Manager een realistische weergave van de werkelijkheid is, kun je ook op deze manier veel kennis over het nationale en internationale profvoetbal vergaren. Deze kennis komt je dus zeer ten goede als je daarnaast graag wedt op voetbalwedstrijden. Als je consequent deze game blijft spelen, groeit je kennis over het voetbal en kun je met meer vertrouwen en zekerheid je geldt inzetten op voetbalduels. Het is dus zeer raadzaam om voetbalgames te spelen om je inzicht aangaande voetbalwedstrijden te verhogen, of het nu spellen betreft die de focus leggen op behendigheid en techniek (FIFA) of spellen die zicht meer richten op de zakelijke kant van het voetbal (Soccer Manager). Het spelen van beide type spellen is uiteraard ook een optie.

deze-profvoetballers-maakten-een-carriereswitch-en-gingen-verder-in-een-andere-sport
betting-nieuws

Deze profvoetballers maakten een carrièreswitch en gingen verder in een andere sport

De beste voetballers van je klas op de basisschool waar meestal vaak goed in meer dan één sport....

Lees meer