Logo
nieuws

Hoe PSV de titelkansen van dit seizoen volledig heeft vergooid


PSV heeft zondag opnieuw bij een laagvlieger in de Eredivisie punten verspeeld. De Eindhovenaren hadden de kans om te profiteren van de overwinning van Feyenoord op Ajax, maar lieten dat na. Het verspelen van punten is tegen de 'kleintjes' is de belangrijkste reden dat de titelaspiraties van de Brabanders de ijskast in kunnen.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

De formatie van Ruud van Nistelrooij begon nog zo goed aan het duel in Arnhem door een vroege treffer van uitblinker Xavi Simons, maar liep uiteindelijk toch tegen een remise aan. Daardoor blijven de Eindhovenaren net als AZ steken op 53 punten, terwijl er een mogelijkheid was om een slag te slaan. Het is geen incident voor PSV, want het verspelen van punten tegen clubs uit het rechterrijtje is iets wat dit seizoen véél te vaak voorkomt.

Waar ligt het probleem?

Bovenstaande tweet laat duidelijk zien waar het probleem van de Eindhovenaren ligt. Niet direct in topwedstrijden, want als enige club uit de Eredivisie wist PSV van koploper Feyenoord te winnen en ook in De Kuip werd er gelijkgespeeld. Tegen clubs uit het rechterrijtje laat de ploeg van Van Nistelrooij steken vallen.

Derde plek

Tegen de huidige nummer achttien (Cambuur), zeventien (FC Groningen) en zestien (FC Emmen) werden allemaal punten verspeeld. Onbegrijpelijke resultaten, waarbij de remise tegen Vitesse - de nummer veertien van de Eredivisie - natuurlijk nog bovenop komt. Dat is de reden dat een derde plek voorlopig het hoogst haalbare lijkt voor PSV, al treft het Ajax nog wel in eigen huis. Toch zullen de resultaten tegen de laagvliegers uit deze competitie een stuk beter moeten worden om dit seizoen nog enigzins kleurrijk af te sluiten.