Logo
nieuws

Dit enorme bedrag verdiende Feyenoord tot dusver in Europa


Feyenoord wist zich donderdag ten koste van Shakhtar Donetsk te plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League. Dat levert de Rotterdamse club financieel ook het nodige geld op. In dit artikel zet WijWedden op een rijtje wat de Rotterdammers tot nog toe al hebben opgestreken in Europa.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Feyenoord wist in de groepsfase van de Europa League al meer dan zes miljoen euro te verdienen, mede omdat het groepswinnaar werd in een groep met FC Midtjylland, Lazio en het Oostenrijkse Sturm Graz. De ploeg van Arne Slot mocht daardoor de tussenronde overslaan, waardoor het daar geen geld aan kon verdienen. Het uitschakelen van Shakhtar levert Feyenoord wel een flinke bonus van 1,8 miljoen. 

Veertien miljoen euro

Door alle winstpremies van de wedstrijden heeft Feyenoord in totaliteit al bijna veertien miljoen euro verdiend aan deze Europese campagne. Dat kan natuurlijk nog verder gaan oplopen als Feyenoord ook in de volgende ronde door weet te komen. Mocht Feyenoord zich weten te plaatsen voor de halve finale krijgt de club namelijk bijna drie miljoen van de UEFA.

Een finaleplaats zou de Rotterdammers zelfs 4,5 miljoen kunnen opleveren, waardoor Feyenoord als het zo uitstekend bljft presteren in de Europa League bedragen van rondom de dertig miljoen kan ontvangen in totaliteit. 

Lees ook: Grote test voor Guardiola en Haaland in kwartfinale