Logo
bookmakers

Welke kansen geven de bookmakers Feyenoord tegen Shakhtar Donetsk?


Feyenoord neemt het in de achtste finale van de Europa League op tegen Shakhtar Donetsk. Volgende maand staan beide ploegen tegenover elkaar. Lukt het Feyenoord de laatste acht van het toernooi te bereiken? Dit denken de bookmakers!

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Shakhtar begon het Europese seizoen in de Champions League. In de groep eindigde de dertienvoudig kampioen van Oekraïne als derde achter Real Madrid en RB Leipzig. Shakhtar hield Celtic onder zich. De aanstaande tegenstander van Feyenoord pakte zes punten door te winnen van Leipzig (1-4) en gelijk te spelen tegen Celtic (1-1, 1-1) en Real Madrid (1-1).

Tussenronde

Als nummer drie uit de Champions League moest Shakhtar afgelopen twee weken aantreden in de tussenronde van de Europa League. Daarin rekende Shakhtar ternauwernood af met Stade Rennes. In de thuiswedstrijd wonnen de Oekraïners met 2-1, in Frankrijk werd het 2-1 voor Rennes. De beslissende penaltyreeks eindigde in het voordeel van Shakhtar.

Data

Op papier had Feyenoord een zwaardere tegenstander kunnen treffen. Ook Manchester United, Juventus, Bayer Leverkusen, AS Roma, Sevilla, Sporting Portugal en Union Berlin stonden op het lijstje van mogelijke opponenten. Feyenoord en Shakhtar spelen de heenwedstrijd op 9 maart in Polen, een week later op 16 maart volgt de return in De Kuip.

Odd

De bookmakers beschouwen Feyenoord op dit moment als favoriet voor het bereiken van de volgende ronde. Feyenoord krijgt hiervoor een odd van 1.44, Shakhtar staat op 2.62. De quoteringen voor het eerste duel zijn ook in Rotterdams voordeel. Een overwinning van de Eredivisie-koploper is goed voor 2.52 keer je inzet, een zege van Shakhtar levert je 2.65 keer je inzet op. Voor een gelijkspel noteren de bookies 3.30 keer je inzet.