Logo
nieuws

Dit bedrag betaalde AZ voor Sven Mijnans


Middenvelder Sven Mijnans maakte op de slotdag van de transfermarkt de overstap van Sparta naar AZ. In Alkmaar tekent de jongeling voor 5,5 jaar en zal hij zich gaan proberen te ontwikkelen tot een nog betere speler. In dit artikel zetten we een paar details van deze transfer op een rijtje.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Eigenlijk was het relatief rustig rondom Mijnans en eventuele geïnteresseerde clubs, maar in de laatste dagen ging het heel hard. Opeens werden Feyenoord, PSV en AZ gelinkt aan de aanvallende middenvelder. Van deze drie clubs werden de Alkmaarders het meest concreet, waardoor zij uiteindelijk ook aan de haal gingen met de 22-jarige voetballer.

2,5 miljoen euro

De nummer twee van de Eredivisie legt 2,5 miljoen euro op tafel voor Mijnans, die ook veel medewerking kreeg van Sparta om zijn gewenste overstap naar Alkmaar op tijd af te ronden. Dat AZ uitkwam bij Mijnans is niet gek, want de middenvelder uit Spijkenisse was dit seizoen één van de uitblinkers bij het Sparta van Maurice Steijn.

Vertrouwen door contractduur

Uit de contractduur van 5,5 jaar blijkt ook dat de Alkmaarders veel vertrouwen hebben in Mijnans, die met de formatie van Pascal Jansen direct om de titel lijkt te gaan spelen. AZ draait een goed seizoen in de Eredivisie en ziet onder meer spits Vangelis Pavlidis helemaal opleven. Onlangs maakte de Griek nog een hattrick tegen FC Utrecht (5-5).