Logo
nieuws

Deze acht darters doen mee aan de Premier League 2023


De PDC heeft maandag de namen bekendgemaakt van de spelers die mogen deelnemen aan de Premier League Darts 2023. Ook dit jaar zien we met Michael van Gerwen 'slechts' een Nederlander een ticket bemachtigen.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

De Premier League is natuurlijk één van de meest prestigieuze toernooien van het jaar, waar alle darters wel aan willen deelnemen. De top vier van de wereld, die bestaat uit Michael Smith, Peter Wright, Michael van Gerwen en Gerwyn Price was automatisch geplaatst voor dit toernooi. De PDC had vervolgens nog vier plaatsen voor de Premier League te vergeven.

Dobey

Zondagavond won Chris Dobey op knappe wijze The Masters en hij is één van de spelers die zich dit jaar mag laten zien in de Premier League. Het is een knappe prestatie van de Brit, die op het WK echter wel kansloos onderuit ging tegen Michael van Gerwen. Daarnaast mogen ook Jonny Clayton en Nathan Aspinall deelnemen aan de Premier League.

Dimitri van den Bergh

De laatste plaats is door de PDC vergeven aan onze Zuiderburen. De Belgische darter Dimitri van den Bergh krijgt namelijk de kans om zich in de Premier League te laten zien. De Belg maakte op het WK een goede indruk door de halve finale te halen. Daarin was Van Gerwen echter veel te sterk.