Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Dit kun je verdienen met tiende thuiszege van Sparta Rotterdam!


Het sprookje van Sparta Rotterdam kent maar geen einde. Na de overwinning van zaterdag tegen SC Cambuur, is de nummer zes van de Eredivisie landskampioen Ajax tot op twee punten genaderd. Gaat Sparta de Amsterdammers vanavond in elk geval voor even voorbij op de ranglijst?

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Sparta ontvangt RKC  Waalwijk op Het Kasteel. De ploeg van Maurice Steijn hoopt voor eigen publiek de tiende competitiezege van dit seizoen te boeken. Daarmee zou het Ajax passeren op de ranglijst en in punten gelijk komen te staan met Twente.

Sterk Sparta

In eigen huis is Sparta bijna niet te kloppen. AZ (2-3) en Ajax (0-1) wonnen begin dit seizoen op Spangen, daarna boekte Sparta zes thuiszeges en eenmaal een gelijkspel. Met uitwedstrijden erbij is Sparta de laatste zes competitiewedstrijden ongeslagen. Onder andere PSV (0-0) en FC Twente (1-1) beten zich stuk op de Rotterdammers.

Komende tegenstander RKC verloor juist de laatste drie uitwedstrijden. De Waalwijkers gingen onderuit bij FC Twente (3-0), NEC (6-1) en FC Volendam (2-1). Om te ontlopen aan degradatiezorgen kan RKC een positief resultaat goed gebruiken. RKC staat twaalfde, met zes punten voorsprong op nummer zeventien FC Volendam.

Odds

De tiende competitiezege van Sparta levert je 1.82 keer je inzet op. Als RKC wint, staat daar 4.65 keer je inzet tegenover. Een gelijkspel - in Waalwijk eindigde het duel tussen RKC en Sparta in 2-2 - is goed voor 3.85 keer je inzet.