Logo
bookmakers

Ook bookmakers vrezen voor degradatie FC Groningen


FC Groningen is bezig aan een dramatisch seizoen. Voor de club komt de degradatiezone steeds dichterbij. Moet Groningen na dit seizoen een stapje terugdoen? Dit zeggen de bookmakers!

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Groningen pakte in zestien competitiewedstrijden slechts twaalf punten. De laatste overwinning dateert alweer van 23 oktober, toen de Trots van het Noorden stuntte tegen PSV (4-2). Daarna leed Groningen vier nederlagen en speelde het gelijk tegen FC Emmen (0-0). Het bekerechec van vorige week tegen de amateurs van Spakenburg spande de kroon voor Groningen.

Zorgelijke situatie

De zorgen bij de achterban over de toekomst van hun club zijn groot. Zij vrezen het ergste als de selectie niet gauw een kwaliteitsinjectie krijgt.  Groningen staat op dit moment weliswaar boven de streep, maar heeft evenveel punten als nummer zestien FC Emmen en nummer zeventien FC Volendam. Hekkensluiter SC Cambuur heeft drie punten minder.

Odds

De bookmakers beschouwen Cambuur (1.50) en Volendam (1.85) als grootste degradatiekandidaten. Daarna volgt Groningen samen met Emmen. Wanneer Groningen rechtstreeks degradeert, krijg je daar op dit moment 3.00 keer je inzet voor terug. Achter Emmen staat dezelfde odd.

Laatste degradatie FC Groningen

Groningen degradeerde in 1998 voor het laatst naar de Eerste Divisie. Na twee seizoenen op het niveau keerde Groningen terug naar de Eredivisie.