Logo
betting-nieuws

25.000 nieuwe gokkers in België door WK in Qatar


Sinds de start van het WK Voetbal in Qatar zijn er een groot aantal een nieuwe online gokkers in België bijgekomen. Dat maakt de Belgische Kansspelcommisie bekend. Volgens de organisatie gaat het wel om een tijdelijk fenomeen wegens het eindtoernooi in Qatar.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Flinke toename

Mede door de gokreclames, welkomstbonussen en WK-pools rondom zo'n eindtoernooi neemt het aantal nieuwe gokkers eigenlijk altijd toe. Cijfers van hoe dat er nu in Nederland voor staat zijn nog niet bekend, maar in België wel. Achttien dagen geleden ging het WK in Qatar van start en sindsdien zijn er maar liefst 25.000 nieuwe gokkers bijgekomen.

Wel tijdelijk

Dat laat de Belgische Kansspelcommisie weten tegenover de Gazet van Antwerpen. Volgens de ksc is er hier chter wel sprake van een tijdelijk fenomeen:"Sinds de start van het WK zijn er 25.000 bijkomende online spelers. Een groot voetbalkampioenschap zorgt altijd voor een toename van het aantal gokkers. Gelukkig stellen we vast dat na afloop van zo’n toernooi, en zelfs al na de uitschakeling van de Rode Duivels, het aantal gokkers snel weer terugkeert naar het niveau van voor het toernooi, geeft Marjolein De Paepe, voorzitter van de Ksc, aan. "Het is dus traditioneel een tijdelijk fenomeen."

In België zal men echter met niet zo'n fijn gevoel terugkijken op het WK in Qatar, aangezien de Belgische nationale ploeg al in de groepsfase werd uitgeschakeld. De Spaanse bondscoach Roberto Martinez stapte vervolgens ook direct op bij de Rode Duivels.