Logo
nieuws

Flick blijft bondscoach na blamage van Duitsland op WK


Hansi Flick blijft voorlopig de bondscoach van Duitsland. De coach kwam onder druk te staan door het dramatische WK van zijn ploeg in Qatar, maar de Duitse voetbalbond (DFB) ziet geen reden om nu al afscheid te nemen van de trainer.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Dat maakt de DFB bekend met een statement. De afgelopen dagen zijn er tussen Flick en beleidsbepalers van de voetbalbond goede gesprekken gevoerd, waaruit vervolgens de conclusie is getrokken dat de oud-trainer van Bayern München mag blijven: "We zijn er allemaal van overtuigd dat het EK van 2024 in eigen land een geweldige kans is voor het voetbal in Duitsland. Ons doel is om van dit toernooi een sportief succes te maken. We hebben het volste vertrouwen in Hansi Flick dat hij deze uitdaging samen met zijn team aan gaat", valt er te lezen.

Dankbaar voor vertrouwen

Flick geeft in hetzelfde statement aan dankbaar te zijn voor het vertrouwen wat hij van de voetbalbond krijgt. "Mijn technische staf en ik zijn optimistisch over het EK in eigen land. We kunnen als team veel meer bereiken dan we in Qatar hebben laten zien. We hebben daar een mooie kans gemist. Daar zullen we onze lessen uit trekken", luidt de conclusie van 57-jarige oefenmeester.

Blamage in Qatar

Flick kende met Duitsland een zeer matig WK in Qatar. Er werd van Japan verloren, gelijkgespeeld tegen Spanje en uiteindelijk gewonnen van Costa Rica. Genoleg voor een plekje in de achtste finales van het eindtoernooi was dit echter niet, waardoor Duitsland het WK al na de groepsfase moest verlaten