Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Dit zijn de kansberekeningen en odds voor de kwartfinalisten!


Nog acht landen strijden om de wereldtitel. In aanloop naar de kwartfinales maakt databureau Gracenote opnieuw de balans op. Welke landen maken de meeste kans? En wie zijn outsider?

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Titelfavorieten

Al voordat het wereldkampioenschap in Qatar begon behoorden Brazilië en Argentinië tot de grootste kanshebbers. Dat is nu niet anders. Gracenote geeft Brazilië 25 procent kans, Argentinië 20 procent. Brazilië speelt vrijdag in de kwartfinale tegen Kroatië, daarna komt Argentinië in actie tegen het Nederlands elftal.

Outsiders

Nederland behoort tot de outsiders, samen met andere Europese grootmachten. Oranje heeft volgens de kansberekeningen 11 procent kans op de wereldtitel. Dat is evenveel als regerend wereldkampioen Frankrijk. Het databureau dicht Portugal een kans van 13 procent toe, Engeland sluit het rijtje outsiders met 10 procent. De kansen voor WK-verrassing Marokko zijn niet zo hoog. Gracenote noteert een kans van 6 procent. Dat is net ietsjes meer dan Kroatië, dat 5 procent kans krijgt toegedicht.

Verschil met bookmakers

De kansberekeningen komen niet overeen met de verwachtingen van de bookmakers. Brazilië is favoriet met een quotering van 2.65 keer je inzet. Daarna volgt Frankrijk met een odd van 5.50. Argentinië en Portugal staan op een odd van 7.00, Engeland op 7.50.

Als Oranje wereldkampioen wordt, krijg je daar nu 18.00 keer je inzet voor. Voor Kroatië en Marokko staan de quoteringen van beide landen op 46.00 keer je inzet.