Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Marokko droomt hardop van wereldtitel, odd op 120 keer je inzet!


Marokko zit na het bereiken van de achtste finale op een roze wolk. Spelers en bondscoach Walid Regragui dromen zelfs hardop van de wereldtitel. Hiervoor moet Marokko vanmiddag eerst zien af te rekenen met Spanje.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

"Dat mag toch? Waarom zouden wij niet mogen dromen. Ik denk ook dat niemand had verwacht dat wij onze poule zouden winnen", zei Regragui op de persconferentie in aanloop naar het duel met Spanje. Hij reageerde daarmee op woorden van Noussair Mazraoui, die na het bereiken van de knock-outfase niet uitsloot dat Marokko wereldkampioen zou worden.

Afrika achter Marokko

Regragui beschouwt het treffen met Spanje al als een echte finale. "We spelen tegen een van de beste ploegen van de wereld. En we hebben nog nooit in de kwartfinale van een WK gestaan. Dat geeft wel aan hoe bijzonder dit voor ons land is. Onze supporters kunnen wel twee stadions in Doha vullen. En we voelen de steun van heel Afrika. We kunnen niet alleen Marokko, maar heel Afrika trots maken."

De bondscoach van Marokko beseft ook dat winnen van Spanje heel lastig wordt. "We moeten ook realistisch zijn. Spanje speelt misschien wel het beste en mooiste voetbal van alle deelnemers van dit WK. Alleen hun middenveld al: Busquets, Pedri, Gavi. Tik, tak, tik. Kom daar maar eens tussen", citeert De Telegraaf hem.

Odds voor wereldtitel

De bookmakers geloven op dit moment niet in een wereldtitel voor Marokko. Als Marokko het WK zou winnen, staat daar nu 120 keer je inzet tegenover. Die quotering staat vele malen hoger in vergelijking met landen als Portugal (16.00), Nederland (17.50) en Kroatië (90.00).