Logo
nieuws

Ajax stelt zich hard op: "Wij vinden dat hij moet bijtekenen"


Ajax stelt zich hard op tegen Sontje Hansen. De Amsterdammers proberen al ruim een half jaar het aflopende contract van de twintigjarige aanvaller te verlengen, maar een handtekening is nog niet gezet. Daarom liet Ajax hem afgelopen week thuis voor het trainingskamp in Marbella. Ajax wil een Brian Brobbey-scenario voorkomen.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Afgelopen week reisden bijna alle spelers van Jong Ajax mee naar Marbella. Voor Hansen was geen plek in het vliegtuig, hij blijf achter in Nederland. "Wij vinden dat hij moet bijtekenen bij Ajax", aldus Alfred Schreuder tegen Voetbal International. "Daar is ook de keuze op gemaakt om hem niet mee te nemen. De club moet leidend zijn, niet de spelers."

Wedstrijden in Ajax 1

Hansen speelde tot dusver twee officiële wedstrijden in Ajax 1. Voor Jong Ajax staat dit seizoen de doelpuntenteller op vier treffers en bereidde hij drie doelpunten voor. Naast bijtekenen bij Ajax kan Hansen ook elders in de Eredivisie aan de slag. Volgens VI staat de Ajacied in nadrukkelijke belangstelling van verschillende eredivisionisten.

Brian Brobbey

Ajax wil niet meer in de situatie komen zoals met Brian Brobbey, die anderhalf jaar geleden transfervrij vertrok en afgelopen zomer voor ruim zestien miljoen euro werd teruggehaald naar Amsterdam.

Schreuder: "Ik vind het overigens ook onbegrijpelijk dat het bij jonge talenten, die nog alles moeten laten zien in het eerste elftal, zo lang duurt voordat je een nieuw contract bij Ajax tekent."