Logo
nieuws

"Als Noppert zo doorgaat, komt er ongetwijfeld interesse"


SC Heerenveen houdt er rekening mee dat Andries Noppert nog deze winter vertrekt uit het Abe Lenstra Stadion. De kersverse doelman van Oranje staat op het WK in Qatar volop in de spotlights. "Als Andries zo doorgaat en Oranje ver komt, dan zal er ongetwijfeld interesse komen", zegt Ferry de Haan, technisch manager van de Friezen.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

"Als dat gebeurt, moeten we op dat moment niet doen alsof we er verrast door zijn", laat De Haan weten aan Voetbal International. "Je moet altijd voorbereid zijn, maar het is niet zo dat ik nu allemaal keepers in kaart aan het brengen ben. Als er iets komt, is Andries de belangrijkste persoon. Hij moet er op zo’n moment zelf een mening over vormen. Pas daarna komen wij als club in beeld."

WK-effect

Spelers die indruk maken op een WK raken in de daaropvolgende transferwindow gewild. Heerenveen kan er straks mee te maken krijgen. "Maar we zitten er eigenlijk niet op te wachten, het liefst zien we dat hij gewoon blijft”, stelt De Haan. “We willen na de winter zo goed mogelijk voor de dag komen en daar hebben we Andries bij nodig."

Onverwacht extraatje

Een transfer van Noppert zou een onverwacht extraatje betekenen voor Heerenveen. Sinds het debuut van Noppert in Oranje wordt er al gespeculeerd over een transfersom. "Dat staat iedereen vrij, maar dat is niet hoe wij nu naar het WK of naar Andries kijken. Het is in de eerste plaats prachtig voor hem als persoon en wat dat eventueel tot gevolg gaat hebben, wordt vanzelf duidelijk."

Noppert keerde afgelopen zomer terug bij Heerenveen. Hij groeide meteen uit tot publiekslieveling en verdiende met zijn optredens een plekje in het Nederlands elftal.