Logo
Formule 1

Verstappen ziet Ricciardo terugkeren op het oude nest


Daniel Ricciardo keert terug bij het team van Red Bull Racing. Bij het Formule 1-team gaat de Australische coureur aan de slag als reservecoureur. De samenwerking hing al een tijdje in de lucht, maar woensdag kwam het officiële bericht naar buiten.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Geen goed jaar bij McLaren

Ricciardo kwam het afgelopen seizoen nog uit voor het team van McLaren, maar kende geen goed seizoen. Teamgenoot Lando Norris deed het stukken beter dan de Australische coureur, waardoor het Engelse team besloot na dit seizoen afscheid te gaan nemen van Ricciardo. Zijn contract zou nog een seizoen doorlopen, maar heeft McLaren afgekocht. Oscar Piastri neemt zijn plaats over.

Terug op het oude nest

Daardoor was het lange tijd de grote vraag wat Ricciardo na dit seizoen zou gaan doen. Een stoeltje als eerste rijder in de Formule 1 kwam er niet meer, maar wél als reservecoureur bij Red Bull Racing. Daardoor keert Ricciardo terug op het oude nest, want eerder was hij mij het topteam in de koningsklasse van de autosport de teamgenoot van Max Verstappen.

Reactie van Ricciardo

Zelf is Ricciardo zeer blij om terug te keren bij het team waar hij mooie momenten heeft meegemaakt: "Ik ben echt opgewonden om in 2023 terug te keren naar Red Bull als hun derde coureur", schrijft hij op sociale media. "Ik heb al zoveel goede herinneringen aan mijn tijd hier, maar het welkom van Christian, dr. Marko en het hele team is iets waar ik oprecht waardering voor heb. Voor mij persoonlijk is de mogelijkheid om bij te dragen aan en omringd te zijn door het beste team in de Formule 1 enorm aantrekkelijk, terwijl het me ook wat tijd geeft om op te laden en me te heroriënteren. Ik kan niet wachten om bij het team te zijn en te ondersteunen met simulatorwerk, testsessies en commerciële activiteiten. Let's go!"