Logo
nieuws

'FC Groningen vang bot bij Lukkien en Oosting'


Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

FC Groningen is druk op zoek naar een nieuwe trainer, nadat de club onlangs afscheid nam van de Duitse oefenmeester Frank Wormuth. Volgens Voetbal International verloopt die zoektocht stroef, aangezien de Trots van het Noorden bij meerdere trainers al nul op rekest hebben gekregen.

Onlangs nam FC Groningen afscheid van Wormuth, die na Danny Buijs moest gaan bouwen aan een nieuw FC Groningen. De Duitser kreeg de boel echter niet op de rit in het hoge noorden. De club bleef maar in de onderste regionen van de competitie hangen, waarna de clubleiding besloot om in te grijpen.

Oosting en Lukkien

Wormuth werd de laan uitgestuurd, waardoor FC Groningen in deze 'winterstop' door het WK de tijd heeft om een geschikte opvolger te vinden. Namen die volgens VI zijn gevallen zijn die van Dick Lukkien van FC Emmen en Joseph Oosting van RKC. Laatstgenoemde verricht al jaren goed werk bij de Brabantse club, terwijl Lukkien vorig seizoen promoveerde met FC Emmen en eerder actief was bij de Trots van het Noorden.

Fledderus vangt bot

Het lukt technisch directeur Mark-Jan Fledderus in ieder geval voorlopig nog niet om Oosting of Lukkien naar Groningen te halen. Oosting wil zijn RKC  Waalwijk niet tussentijds verlaten en FC Emmen zijn trainer niet wil laten gaan. Dat is logisch, aangezien de Drentse club vecht tegen degradatie uit de Eredivisie. Eerder viel ook de naam van Dick Schreuder (PEC Zwolle) voorzichtig in de Euroborg.