Logo
bookmakers

Saudi-Arabië dendert door naar volgende ronde: odd van 2.09


Saudi-Arabië zorgde gisteren tegen Argentinië voor een van de grootste WK-verrassingen ooit. Met deze totaal onverwachte zege op de titelfavoriet ligt de weg naar de volgende ronde ook open voor de Saudi's.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Sportdatabureau Gracenote noemde de 1-2 overwinning op Argentinië de grootste stunt uit de WK-historie. Vooraf had Saudi-Arabië slechts 8,7 procent kans op een overwinning. De grootste WK-stunt stond voorheen op naam van de Verenigde Staten, dat in 1950 met 1-0 won van Engeland en stond op een 9,5 procent winstkans. Ook de 1-0 overwinning van Zwitserland tegen Spanje (10,3 procent kans) behoort tot het rijtje grootste WK-sensaties.

Saudi-Arabië bovenaan

Na de eerste speelronde in groep C staat Saudi-Arabië bovenaan, gevolgd door Polen en Mexico. Die beide landen kwamen gisteren niet tot scoren tegen elkaar. Argentinië staat puntloos onderaan. Komende zaterdag zou Saudi-Arabië een megastap kunnen zetten naar de laatste zestien. Dan is Polen de tegenstander, Argentinië ontmoet Mexico.

Odds

Saudi-Arabië naar de laatste zestien zou een zeldzame prestatie zijn. In 1994 bereikte het land de knock-outfase, in de WK's daarna (1998, 2002, 2006 en 2018) was de poulefase het eindstation. Als Saudi-Arabië het kunstje van 1994 herhaalt, staat daar een verdubbeling van je inzet tegenover. Voor de weddenschap (top-2 groep C) keert TOTO 2.09 keer je inzet uit.

Ondanks de valse start wordt Argentinië nog als favoriet gezien. De Argentijnen krijgen een quotering van 1.44 keer je inzet als zij actief blijven in het toernooi. Mexico staat op 1.99 keer je inzet, Polen op 2.19.