Logo
bookmakers

Dit kun je verdienen als Van Gerwen de Grand Slam of Darts wint!


De Grand Slam of Darts is in volle gang. Met Michael van Gerwen, Danny Noppert, Raymond van Barneveld en Dirk van Duijvenbode al in de knock-outfase, doen de Nederlanders volop mee.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Het majortoernooi ging van origine tussen de beste darters van de PDC en de BDO. Sinds de BDO niet meer bestaat, stelt de PDC het deelnemersveld van de Grand Slam of Darts op een andere manier samen. Zestien plaatsen zijn bestemd voor spelers die afgelopen jaar de finale bereikten van een televisie-toernooi.

Zo plaatsten de Nederlanders zich

Op die manier waren Van Gerwen, Noppert en Van Duijvenbode al verzekerd van deelname. Dit wordt verder aangevuld met Euro Tour-winnaars en spelers met de meeste Players Championship-titels. Van Barneveld en Jermaine Wattimena bereikten de Grand Slam via het kwalificatietoernooi.

Het toernooi begon afgelopen zaterdag in een poulesysteem. Noppert, Van Barneveld en Van Duijvenbode wisten alle drie hun groep te winnen. Van Gerwen kan vanavond de groepswinst ook veiligstellen. Wattimena moet winnen van Leonard Gates om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Odds

Van Gerwen won de Grand Slam of Darts drie keer eerder in zijn carrière (2015, 2016, 2017). De Vlijmenaar hoopt daar deze week een vierde aan toe te voegen, om daarmee met een uitstekend gevoel af te reizen naar het WK van volgende maand. De bookmakers zien Van Gerwen ook als favoriet voor de Grand Slam. Voor toernooiwinst keert de bookmaker 4.35 keer je inzet uit.

Gerwyn Price (5.00), Peter Wright (7.55) en Jonny Clayton (9.10) zijn de grootste concurrenten voor Van Gerwen. De odds voor landgenoten Van Duijvenbode (12.00), Noppert (22.00), Van Barneveld (50.00) en Wattimena (125) staan een stuk hoger.