WijWedden

Asian Handicaps: Hoe werkt dat precies?

Dinsdag, 04 oktober 2016, 10:00

Als je besluit deel te nemen aan een weddenschap zou je dat door middel van een zogenaamde Asian Handicap kunnen doen. Een Asian Handicap houdt in dat in de strijd tussen twee ploegen de ene ploeg een voorsprong krijgt ten opzichte van het andere team. Dit hoeven geen volledige doelpunten te zijn, het kan ook een -1 doelpunt, -0.75 doelpunt, -0.5 doelpunt, -0.25 doelpunt, 0 doelpunt, 0.5 doelpunt, 0.75 doelpunt, 1 doelpunt, 1.25 doelpunt, etc. zijn. Deze doelpunten worden handicaps genoemd.

Nog geen account bij een online bookmaker? Bookmaker MrGreen is meerderemalen uitgeroepen tot beste online casino en geeft een flinke bonus bij je eerste storting.

Maak hier een account en claim tot 50 euro stortingsbonus!

Handicaps

Om het één en ander te verduidelijken, wordt aan de hand van het volgende voorbeeld duidelijk gemaakt hoe een Asian Handicap precies in zijn werk gaat. Als je bij de wedstrijd Ajax – Feyenoord kiest voor een overwinning voor Ajax dan krijg je de volledige inzet terug als het duel eindigt in een gelijkspel. Bij handicap -0.25 krijg je de winst uitgekeerd als Ajax wint, bij een gelijk gaat de helft van je inzet verloren. Bij een handicap van -0.5 moet Ajax winnen voor de winstuitkering, bij een gelijkspel of verlies gaat de inzet verloren.

-1.0 en -0.75

Kies je voor handicap -1.0 dan dient Ajax met meer dan 1 doelpunt verschil te winnen als je de winst wenst te behalen. Indien in dit geval met slechts één doelpunt verschil wint, krijg je de inzet terug. Dit laatste geval wordt een draw no bet genoemd. Kies je voor een handicap -0.75 dan zet je de helft van je volledige inzet op een -0.5 handicap en de andere helft van een inzet op een -1.0, wint Ajax in dit geval met een 1-0 of 2-1 (één doelpunt verschil) dan krijg je de helft van de winst.

Meer doelpunten voor winst

Als je geld inzet bij een -0.75 handicap krijg je de ene helft van de inzet terug en de andere helft krijg je terug met een gedeelte winst. Ditzelfde principe geldt ook voor het wedden met een -1.25 handicap. Als je voor deze handicap kiest en Ajax wint met slechts 1 doelpunt verschil zul je de helft van je inzet verliezen. Indien de Ajacieden met een verschil van 2 doelpunten of meer (bijvoorbeeld 2-0, 3-1 of 4-1) winnen, krijg je de volledige winst uitgekeerd.

-1.50 en -1.75

Handicap -1.50 komt neer op het feit dat je Ajax als winnende partij moeten hebben gegokt en dat Ajax daarbij met een verschil van twee doelpunten of meer moet hebben gewonnen, bijvoorbeeld 2-0 of 3-1. Als je gokt dat Ajax gelijkspeelt, verliest of wint met slechts één treffer verschil dan verlies je de volledige inzet. Handicap -1.75 komt op hetzelfde neer als handicap -0.75 met als verschil dat in het geval van eerstgenoemde minstens 1 doelpunt meer dient te worden gemaakt.

Hieronder een voorbeeld hoe Asian Handicaps werken bij -1 of +1 doelpunten:

Tegenpolen

Wanneer je bij deze wedstrijd inzet op Feyenoord krijg je bij +0.25 de helft van je inzet terug en krijg je winst over de andere helft. Bij +0.5 krijg je bij een gelijkspel of overwinning de volledige winst uitgekeerd. Uit deze methode blijkt dus dat -0.5 en +0.5 tegenpolen zijn in de weddenschappen. Wie met -0.5 inzet wint bij een overwinning van Ajax, wie met +0.5 inzet zal winnen bij een winst of gelijkspel van Feyenoord. Met een +0.75 inzet op Feyenoord.

Like je ons al op Facebook?

Reacties

Poll

Heb jij wel eens met Asian Handicaps gespeeld?

Dinsdag

Bookmaker reviews

Betting nieuws Alle artikelen Naslagwerk

Alle artikelen bekijken
Nederlands grootste en fanatiekste
facebookpagina over wedden:

Ik heb al geliked