Logo
nieuws

Bosz verloor al vier keer op rij: 5.55 keer je inzet voor volgende nederlaag!


Het seizoen begon nog goed voor Peter Bosz als trainer van Olympique Lyon. Maar na vier nederlagen op komt de oud-trainer van Ajax meer en meer onder druk te staan. Komend weekend wacht de thuiswedstrijd tegen Toulouse. Krijgt Bosz wat lucht of bereikt de druk een kookpunt?

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Lyon begon het seizoen met vier overwinningen en een gelijkspel. De Fransen boekten zeges op Ajaccio (2-1), Troyes (4-1), Auxerre (2-1) en Angers (5-0). Lyon speelde gelijk tegen Reims (1-1). Met die resultaten zat Lyon goed in het spoor van Paris Saint-Germain en Olympique Marseille.

Vier nederlagen op rij

Maar sinds de verloren uitwedstrijd tegen Lorient (3-1) zit de klad er flink in bij Les Gones. Lyon ging vervolgens onderuit tegen AS Monaco (2-1), PSG (0-1) en RC Lens (1-0). Van de goede uitgangspositie die Lyon begin september had, is amper vier weken later helemaal niets meer van over. De ploeg van Bosz staat zevende op twaalf punten van koploper PSG.

Voorzitter spreekt vertrouwen uit

Voorzitter Jean-Michel Aulas houdt vooralsnog vertrouwen in Bosz. Volgens de preses is de trainer niet schuldig aan de slechte resultaten. "Tegen Lens waren we over alle spelers ontevreden. Dat is de waarom ik het zowel geen coachingprobleem als een systeemprobleem is", zei Aulas tegen L'Équipe. "Ik ben hier niet om een revolutie te staten. Ik ben geen miljardair die een trainer ontslaat die de Champions League heeft gewonnen. Ik handel in het belang van de club. En hij (Bosz, red.) zal blijven."

Odds

Desalniettemin zullen de prestaties van Lyon spoedig moeten verbeteren. Lyon ontvangt vrijdag Toulouse – de huidige nummer twaalf van Frankrijk – in eigen huis. Gezien de odd van 1.51 voor een overwinning van Lyon geloven de bookmakers niet gelijk in een vijfde nederlaag op rij. Als Toulouse daar wel in slaagt, staat daar een quotering van 5.55 keer je inzet tegenover. Een gelijkspel is goed voor 4.85 keer je inzet.