Logo
nieuws

Dit moet je weten over de Final Four van de Nations League


Het Nederlands elftal wist zich zondag de plaatsen voor de Final Four van de Nations League. De formatie van bondscoach Louis van Gaal wist in Amsterdam België te verslaan, waardoor het poulewinnaar werd. In dit artikel bekijken we hoe de Final Four eruit gaat zien.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Nederland heeft zich zondagavond net als Spanje, Kroatïe en Italië geplaatst voor de eindfase van de Nations League, die in de zomer van 2023 zal plaatsvinden. Wie het tegen elkaar gaan opnemen moet nog uitgewezen door een loting, maar duidelijk is al wel dat het toernooi in Nederland gehouden gaat worden.

De Kuip en Grolsch Veste

De wedstrijden zullen tussen 14 t/m 18 juni plaatsvinden en worden afgewerkt in De Kuip en in de Grolsch Veste. Dat er voor de Grolsch Veste van FC Twente is gekozen heeft onder meer te maken dat er in deze week concerten plaatsvinden in de Johan Cruijff ArenA en in het Philips Stadion van PSV. Nederland speelt in ieder geval de halve én de mogelijke finale in De Kuip.

Succes in verleden

Het is niet de eerste keer dat Oranje de Final Four van de Nations League heeft bereikt. Trainer Ronald Koeman flikte het in een lastige poule met Duitsland en Frankrijk, maar ging uiteindelijk met zijn ploeg ten onder in de finale tegen Portugal, dat de Final Four van 2023 op een haar misliep.

Tijdens de apotheose van de Nations League valt er voor Oranje ook het nodige geld te verdienen. WijWedden schreef eerder al een artikel wat het Nederlands elftal in deze poulefase heeft opgestreken en wat het nog kan bijverdienen. Klik hier voor meer!