Logo
nieuws

Bij deze voetbalclub zijn de biertjes al jarenlang spotgoedkoop


Hulde voor de amateurvereniging vv Oeken. Waar momenteel de prijzen omhoog schieten, daar hanteert de Gelderse voetbalclub uit Brummen al tien jaar dezelfde bierprijs. Ook in tijden van inflatie en enorme energiekosten.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Een biertje kost in een sportkantine al gauw twee euro. Maar bij Oeken hanteren ze al jarenlang een prijs van 1,50 euro voor een flesje Grolsch. “Het is natuurlijk niet ons doel om de laagste prijs te hebben. Maar we zijn een sportkantine en geen kroeg”, zegt voorzitter Emile Jager tegen De Stentor. “Dus we willen de prijzen niet te hoog maken. Voor ons is het geen commercieel model. We kunnen het altijd doen zonder die inkomsten.”

Met de trein naar Oeken

De lage bierprijs is ook bekend bij tegenstanders die afreizen. "Er wordt wel gekscherend over gesproken. Zo van: we gaan voortaan bij Oeken spelen, want het biertje daar was zo goedkoop", vertelt Jager. "Uni VV uit Nijmegen kwam zelfs met de trein om hier een goede derde helft te hebben."

Tien jaar hield Oeken een veel groter marge over aan de verkoop van een biertje. "Zeker de laatste twee jaar zien we dat de prijzen gigantisch aan het stijgen zijn. Dus we zijn wel aan het kijken, of het nog uit kan", zegt Jager. Het liefst verhoogt de club de prijs voor een cola of een sinas, die nu ook op 1,50 staat. Maar de club wil frisdrank ook niet duurder maken dan bier.

Honderden biertjes

In het weekend sluit de kantine rond zeven uur en worden er tussen de drie- en vierhonderd biertjes verkocht. "Maar tijdens de derby tegen SC Brummen zitten we zeker op het driedubbele."