Logo
nieuws

Zoektocht gestart: Wie volgt Letsch op bij Vitesse?


Thomas Letsch is officieel vertrokken bij Vitesse. De Duitse oefenmeester is ingegaan op een aanbieding van VfL Bochum, dat onlangs afscheid nam van trainer Thomas Reis. De zoektocht naar een nieuwe oefenmeester is daardoor gestart voor Vitesse.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Het vertrek van Letsch van Arnhem hing al een tijdje in de lucht nadat de interesse van VfL Bochum via BILD naar buiten kwam. Vervolgens bevestigde beide clubs twee dagen later het nieuws. Letsch is per direct vertrokken bij Arnhemmers en gaat een zware uitdaging aan. Hij moet de Duitse club, die momenteel laatste staat in de Bundesliga, zien te behoeden voor degradatie.

VFL Bochum is de hekkensluiter in de Bundesliga.

Oosting

Het vertrek komt midden in het seizoen onverwachts voor Vitesse, dat snel moet handelen in de zoektocht naar een opvolger. Joseph Oosting, trainer van RKC, is de naam die direct veel genoemd wordt bij de Gelderse club. Oosting was twee jaar geleden assistent van Letsch bij Vitesse, waarna hij naar RKC vertrok. Daar verricht hij uitstekend werk.

Cocu

Volgens verschillende media, waaronder De Gelderlander, worden ook Phillip Cocu, Dick Schreuder en clubicoon Edward Sturing in de wandelgangen genoemd als mogelijke kandidaten. Aan technisch directeur Schmedes de taak om snel een vervanger te vinden, zodat Vitesse snel kan wennen aan de nieuwe speelwijze van de coach.