Logo
nieuws

Financiële trucs leveren FC Barcelona enorme miljoenenwinst op


FC Barcelona heeft over vorig seizoen bijna honderd miljoen euro winst gedraaid. Dat heeft Barça te danken aan het uithalen van verschillende financiële trucs. Over het huidige seizoen verwacht de club nog meer winst te boeken.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Barcelona kampt met een enorme schuldenlast en moest daarom fors bezuinigen. Het leidde zelfs tot het vertrek van Lionel Messi naar Paris Saint-Germain. Ook moesten spelers een salarisoffer brengen. Ook werd een kwart van de televisierechten voor de komende 25 jaar en aandelen in de eigen audiovisuele studio verkocht.

Winstcijfers

Op die manier heeft Barcelona zich wat ademruimte verschaft en kon de club voor dit seizoen nieuwe spelers aantrekken. De trucs hebben tevens geresulteerd in flinke winstcijfers. Barça presenteerde op een buitengewone ledenvergadering een winst van 98 miljoen euro.

Rooskleurige verwachtingen

De verwachtingen over het huidige boekjaar zijn nog rooskleuriger. Barcelona rekent over dit seizoen 274 miljoen euro winst te boeken, waarmee de begroting wordt opgekrikt naar 1,25 miljard euro.

Afgelopen zomer gold Barcelona als big spender op de transfermarkt. De werkgever van Frenkie de Jong en Memphis Depay trok miljoenen euro’s uit voor Robert Lewandowski, Jules Koundé en Raphinha. Franck Kessie, Andreas Christensen, Hector Bellerin en Marcos Alonso kwamen transfervrij naar Camp Nou.