Logo
nieuws

'De Wit was ver met Union Berlin, AZ wilde tien miljoen'


Voor AZ-middenvelder Dani de Wit lonkte afgelopen zomer een transfer naar de Bundeliga. De koploper van Duitsland, Union Berlin, was in de markt voor de aanvallende middenvelder. Een transfer kwam er uiteindelijk niet door de hoge vraagprijs van AZ.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Interesse uit Italië en Duitsland

Dat weet Guido Albers te melden in de #DoneDeal podcast van VoetbalPrimeur. De zaakwaarnemer hoopte de oud-Ajacied aan een mooie transfer te helpen, aangezien hij na een paar goede seizoenen in dienst van de Alkmaarders klaar leek te zijn voor een volgende stap in zijn loopbaan. Dit was hét moment geweest voor hem. Hij heeft nog twee jaar contract en had vorig jaar een prachtig seizoen, met name in het eerste deel", aldus Albers.

Enorme transfersom

AZ wilde De Wit echter niet zomaar laten gaan en verlangde van de Duitse club uit Berlijn een hoge transfersom. "De vraagprijs lag alleen rond de acht  tien miljoen euro", maakt Albers bekend. In Duitsland spraken we met Union Berlin, daar waren we best ver mee. Als je Union nu bovenaan ziet staan, dan denk je wel: fuck."

Union Berlin is uitstekend aan het seizoen begonnen. Zie hier de resultaten van de Duitse club.

Topscorers

NR.

Speler

Doelpunten

0 1

Sheraldo Becker

6

0 2

Jordan Siebatcheu

3

0 3

Sven Michel

2

0 4

Robin Knoche

1

Competitie stand

Pos.

GS

W

G

V

Pts

0 1

Union Berlin

7

5

2

0

17

0 2

Dortmund

7

5

0

2

15

0 3

Freiburg

7

4

2

1

14

Wedstrijdvorm

Union Berlin

2-0

Wolfsburg

Hoewel Albers en De Wit hadden gehoopt op een mooie transfer, is het niet zo dat de zaakwaarnemer baalt van de houding van AZ gedurende deze onderhandelingen: "Ik neem het AZ niet kwalijk dat ze zo hoog in de boom zaten. Ik heb enorm veel waardering voor ze, ik ben goed met AZ", besluit hij.