Logo
nieuws

‘Dembele kan 25 miljoen ontvangen bij vertrek bij Barcelona’


Ousmane Dembélé verlengde onlangs zijn contract bij FC Barcelona met twee jaar, maar financieel gezien is het voor de Fransman aantrekkelijk geworden om Camp Nou snel weer te verlaten. De aanvaller ontvang namelijk een groot bedrag van de transfersom die voor hem op tafel wordt gelegd.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Afgelopen zomer besloot de Franse buitenspeler zijn contract bij FC Barcelona te verlengen. Daar ging een langdurige soap aan vooraf, maar uiteindelijk kwamen allebei de partijen wel tot een akkoord. In het nieuwe contract van de buitenspeler is wel een afkoopsom opgenomen.

Over die ontsnappingsclausule zijn nu verschillende details over naar boven gekomen, na berichtgeving van L’Eauipe. Volgens het Franse medium kan Dembélé vanaf volgend jaar zomer voor vijftig miljoen vertrekken uit Camp Nou.

25 miljoen euro

Mocht de Fransman dat doen gaat hij financieel gezien ook flink profiteren van de deal. De 25-jarige aanvaller ontvang naar verluidt namelijk de helft van de transfersom. Dat houdt in dat Dembélé en zijn belangenbehartigers zo’n 25 miljoen euro ontvangen als de aanvaller uit Catalonië vertrekt.

Toekomst

Voor de Fransman is zijn toekomstperspectief bij FC Barcelona momenteel niet slecht. Xavi maakt veel gebruik van hem en de aanvaller kwam dit seizoen al tot twee goals en vier assists. Wel kan Dembélé nog steeds rekenen op interesse van verschillende clubs uit de Premier League.