Logo
betting-nieuws

Verrassende wereldtitel Foss levert vader paar 100 euro op


Tobias Foss verraste zondag door de wereldtitel tijdrijden te winnen. De 25-jarige Noorse wielrenner bleef in Australië alle topfavorieten voor. Het leverde zijn vader ook nog een succesvol betje op.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Dat Foss een goede tijdrit kan rijden, was bekend. De wielrenner - in dienst van Jumbo-Visma - heeft al twee nationale tijdrittitels op zijn naam staan. Maar ook hij rekende zichzelf niet tot de topfavorieten voor het WK tijdrijden.

Foss verbaasde zichzelf

"Ik kan het amper geloven. Vooraf hoopt ik op een plek in de top-tien, misschien top-vijf. Maar ik heb nooit gedacht aan de wereldtitel", zei Foss na afloop. "De benen waren goed, ik voelde dat ik in een goede vorm stak. Maar wereldkampioen? Nee, daar had ik niet aan gedacht."

Betje van Foss senior

Vader Alf Magne Foss had er wel rekening mee gehouden. Foss senior waagde vooraf een gokje op zijn zoon. Hij zette vijftig Noorse kronen op zijn zoon in. ‘En ik kreeg er vijfduizend voor terug’, twitterde de vader van de kersvers wereldkampioen tijdrijden. Dat is omgerekend circa vijfhonderd euro.

Komende zondag staat de wegwedstrijd op het programma. Mathieu van der Poel is hier een van de favorieten.