Logo
betting-nieuws

Super Sunday: Dit is wat er te verdienen valt bij AZ tegen Ajax


In Alkmaar staat er vanmiddag de tweede topper op Super Sunday op de rol. AZ treft in eigen huis regerend landskampioen Ajax. In dit artikel beschouwen we aan de hand van de odds van de bookmakers vooruit op dit duel.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Beide ploegen moesten het voorafgaand aan dit duel nog opnemen in Europa. Ajax ging dinsdag in de slotfase kopje onder bij Liverpool, terwijl AZ in eigen huis won van FC Vaduz. Er zit een gigantisch niveauverschil tussen de twee opponenten van de Nederlandse ploegen, maar toch zal AZ met een fijner gevoel toe hebben geleefd naar dit belangrijke duel in de Eredivisie.

Bookmakers

Bij winst kan de ploeg van Pascal Jansen vandaag op slechts één punt van Ajax komen. De bookmakers zien dit echter niet als het meest voor de hand liggende scenario. Als  AZ zegeviert in het eigen AFAS Stadion krijg je namelijk een hoge odd van 5,00 keer je inzet uitgekeerd. 

Het laat zien dat het Ajax van Alfred Schreuder de grote favoriet is voor dit duel in Alkmaar. Als Ajax zegeviert in Noord-Holland ontvang je een notering van 1,60. Wint Ajax en houdt het de nul tegen de Alkmaarders? Dan krijg je maar liefst 3,30 keer je inleg uitgekeerd.

Verleden

Uit de laatste ontmoeting tussen de twee ploegen zal AZ het meeste vertrouwen halen. De ploeg van Pascal Jansen speelde vorig seizoen in de Eredivisie in eigen huis gelijk tegen Ajax (2-2), terwijl in de jaren hiervoor in het AFAS Stadion veelal verloren werd van de ploeg uit Amsterdam. Als het duel van vandaag net als vorig seizoen eindigt in een remise krijg je 4,20 keer je inleg terug.

Er zijn op dit moment geen uitslagen bekend uit het verleden.