Logo
betting-nieuws

Coaches Betaald Voetbal en Unibet gaan samen matchfixing bestrijden


De Coaches Betaald Voetbal (CBV) en Unibet bestrijden samen matchfixing. Beide partijen hebben een samenwerking gesloten. Het is de bedoeling dat de CBV en Unibet voorlichting geven aan trainers en coaches over de risicos's van matchfixing.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

"Niet alleen sporters, ook trainers en coaches kunnen gevoelig zijn voor omkoping", zegt CBV-directeur Mario Captein op de website van de CBV. "Voorlichting over de gevaren en consequenties van matchfixing is daarom ontzettend belangrijk. Unibet heeft al ruim twintig jaar ervaring in de strijd tegen matchfixing en het signaleren van manipulatie in de sport. Wij zijn ontzettend blij dat Unibet deze ervaring inzet om onze leden te trainen bij het herkennen van matchfixing."

Unibet Impact

Voor zulke initiatieven heeft Unibet het zogeheten programma Unibet Impact ontwikkeld. "Wij zien een nadrukkelijke verantwoordelijkheid voor de gehele kansspelsector om actief bij te dragen aan voorlichting over matchfixing voor sporters, coaches en trainers", zegt Lennart Kessels, general manager van Unibet Nederland. "Sportmanipulatie is een vorm van corruptie die de integriteit van de sport bedreigt. Dit raakt ook wedkantoren als Unibet."

Unibet over matchfixing

In een interview met CasinoNieuws ging Kessels al dieper in op matchfixing in Nederland. "Al heb je maar één geval waarin blijkt dat er sprake was van matchfixing, dan tast je de integriteit van alle wedstrijden aan. Dat moet je voor zijn. En dat zeg ik dus niet alleen als dooddoener, maar ook omdat het voor ons als aanbieder van sportweddenschappen een impact heeft."

Kessels collega Anne-Jaap Snijders, chief commercial officer voor Kindred (moederbedrijf Unibet), gaf in hetzelfde interview aan dat Unibet matchfixing in Nederland als probleem ziet. "Dat is zeker niet gebagatelliseerd. Er is altijd veel aandacht voor wedstrijden waar sprake was van vermeende matchfixing. Alleen daarom is het al een groot probleem.”

Matchfixing kost bookmakers veel geld

Snijders vervolgt: “Het grote publiek heeft soms wel eens verkeerde gedachten daarbij; dat wij als bookmaker daar baat bij zouden hebben. Het tegenovergestelde is waar want als een wedstrijd gefikst is, dan is het voor de fans niet leuk, maar wij verliezen er ook veel geld aan. Hoe groot het probleem specifiek in Nederland is, daar kan je de cijfers van de EGBA voor raadplegen, maar ieder geval van matchfixing is er eentje te veel."