Logo
nieuws

Talkshow VTBL trekt al na drie weken de stekker eruit


Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Talkshow VTBL kwam begin augustus terug op de buis, maar heeft het geen maand volgehouden. De voetbaltalkshow maakte slechts zes aflevering, waarna RTL al heeft besloten op het programma van de buis te halen.

Dat heeft alles te maken met de zeer teleurstellende kijkcijfers. Het programma begon nog aardig met 126.000 mensen die tijdens de eerste uitzending keken, maar daarna zakte het direct snel weg. De tweede uitzending trok nog 89.000 kijkers, terwijl er bij de laatste uitzending slechts 40.000 mensen VTBL hadden aangezet.

Lees ook: Zo ziet de nieuwe talkshow VTBL eruit

Extreem lage kijkcijfers, waardoor RTL heeft besloten om het programma na slechts zes uitzendingen uit de programmering te halen. Het is een flinke tegenvaller voor RTL, dat er met allerlei verschillende gasten uit de voetballerlij alles aan deed op het programma dit keer wél te laten slagen.

Gasten

Aan de tafel bij Simon Zijlemans schoven onder meer Jan Boskamp, Hedwiges Maduro, Aad de Mos en Theo Janssen aan. Ook werd er in de transferperiode continu gesproken met transferspecialist Fabrizio Romano, die de gasten aan tafel informeerde over de laatste ontwikkelingen op de transfermarkt.

Veronica Offside

Echter was dat niet voldoende om kijkers te trekken. Concurrent Veronica Offside, dat een zelfde soort talkshow produceert, haalde vanaf het begin al hogere kijkcijfers dan VTBL. Het wegvallen van VTBL zal voor Veronica Offside dan ook een opsteker zijn, aangezien er nog meer mensen in zullen schakelen bij het programma, dat gepresenteerd wordt door Wilfred Genee.