Logo
betting-nieuws

'Nederlandse staat profiteert flink van online gokken'


De Nederlandse staatkas heeft flink geprofiteerd van de opbrengsten uit de online kasspelmarkt. Dat blijkt uit de cijfers van het CBS, die inmiddels in handen zijn van NU.nl.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

De opbrengst uit de kansspelbelasting is in het eerste kwartaal van 2022 opgelopen tot maar liefst 168 miljoen euro. Dat laat zien dat het legalisering van de online gokmarkt ervoor heeft gezorgd dat de inkomsten flink zijn opgelopen. Dit is vooral te danken aan het online gokken, zo heeft het ministerie van Financiën aangegeven.

Opbrengst

Volgens onder andere CasinoNieuws.nl zou de opbrengst in het laatste kwartaal van 2021 130 miljoen euro bedragen. De stijging is daardoor behoorlijk te noemen. Het is niet duidelijk welk bedrag van de 168 miljoen euro komt door het online gokken, maar duidelijk is wel dat de staatskas flink gespekt is.

Vergelijking

De cijfers van het CBS laten zien dat er door de belastingen op kansspelemn 168 miljoen richting  de Nederlandse staat is gegaan. Dat bedrag bestaat oncer meer uit opbrengsten uit loterijen, kanspelen, online kansspelen. In vergelijking met heel 2021 - in het eerste kwartaal van 2021 kreeg de staat 'slechts' 43 miljoen (!) binnen - worden er op dit vlak flinke stappen gezet.