Logo
Formule 1

Grand Prix van België: Dit valt er te verdienen


Na de zomerstop in de Formule 1 staat komend weekend eindelijk weer een Grand Prix voor de deur. Op Spa-Francorchamps staat de Grand Prix van België op het programma. We bekijken in dit artikel de verwachtingen van de bookmakers.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Max Verstappen is met een heerlijk gevoel de zomer ingegaan. De coureur van Red Bull Racing staat flink wat punten voor op zijn concurrent Charles Leclerc, waardoor het vertrouwen groot is. Zijn voorsprong hoopt de Limburger komend weekend nog wat verder uit te breiden op het circuit in België.

De kans is aanwezig dat dit wel de laatste Grand Prix van België is. De gesprekken tussen het circuit en de organisatie van de Formule 1 verlopen niet erg goed, waardoor de kans bestaat dat het circuit na dit jaar van de kalender gaat verdwijnen. Dat zou een flinke tegenvaller zijn voor onder andere de Nederlandse fans, die altijd massaal afreizen naar België voor deze Grand Prix.

De noteringen

De bookmakers hebben op het eerste oog wel goed nieuws voor de Nederlandse supporters, want Max Verstappen wordt gezien als dé grote favoriet voor de zege op Spa-Francorchamps. Een nieuwe overwinning van de Nederlander levert je momenteel 1,89 keer je inzet op. Het laat zien dat er veel vertrouwen is in de coureur van Red Bull Racing en in zijn bolide.

Minder vertrouwen is er dit weekend in een zege van Charles Leclerc. Als de Monegask weet te winnen in België krijg je momenteel maar liefst 4,03 keer je ingelegde bedrag uitgekeerd. Als Lewis Hamilton, die voor de zomer prima in vorm was, namens Mercedes weet te winnen, ontvang je een odd van 6,80. Waar zet jij op in?