Logo
betting-nieuws

Wedden op schoten op doel: Wat telt wel en niet?


Tegenwoordig is het mogelijk om op allerlei dingen in te zetten, zo ook op het aantal schoten op doel dat een speler lost. In dit artikel leggen we uit wanneer iets bij de bookmakers wordt gezien als een schot op doel.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

In Nederland heerst er regelmatig wat onduidelijkheid over wat een schot op doel is. Telt het als een schot op doel als er een poging richting de goal geblokt wordt door de tegenstander? Of wordt een kiezelhard schot op de lat gezien als een doelpoging? 

Lees ook: FC Barcelona op bezoek bij Real Sociedad: Check hier de odds

Er is hier bij de bookmakers een duidelijke richtlijning in. Een schot op doel wordt gezien als een doelpoging de richting het gebied tussen de lat en de twee doelpalen in wordt geschoten. Dat houdt in dat een poging op de lat niet wordt gezien als een schot op doel.

Bal van de lijn 

Ook geblokte schoten worden niet gezien als doelpogingen, of een bal moet door een speler - die het dichtst bij de goal staat als de keeper uit positie is - worden tegengehouden. Zo wordt een bal die ternauwernood van de lijn wordt gehaald wél gezien als een schot op goal, terwijl een schot op de lat niet wordt gezien als een schot op doel.