Logo
nieuws

Arias denkt aan PSV: wat verdiende de Colombiaan in Madrid?


Een terugkeer van Santiago Arias naar PSV kent haken en ogen. De Colombiaan staat open voor een rentree op de Nederlandse velden, maar de dertigjarige verdediger verdiende een miljoenensalaris bij Atlético Madrid. Bovendien zit Ruud van Nistelrooij ruim in het aantal spelers op de rechtsbackpositie.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Aan Arias kleeft geen transfersom. De Zuid-Amerikaan is transfervrij nadat Atlético recentelijk zijn contract ontbond. Op dit moment brengt Arias zijn opties in kaart. Hij is bij meerdere clubs in beeld. Volgens het Eindhovens Dagblad ziet de rechtsback PSV als mogelijkheid.

PSV is op de hoogte van de situatie van Arias, maar hapte tot nu toe niet toe. Met Phillipp Mwene, Ki-Jana Hoever, Jordan Teze en de nu geblesseerde Mauro Junior heeft Van Nistelrooij achterin op de rechterflank veel keuze. ‘Een comeback ligt niet heel erg voor de hand’, schrijft het ED.

Salaris Arias

Ook is de vraag of PSV wil en kan voldoen aan het salaris van Arias. De 54-voudig international van Colombia verdiende volgens de meest recente gegevens van Salary Sport een jaarsalaris van ongeveer anderhalf miljoen euro.

In 2018 verkocht PSV Arias voor elf miljoen aan Atlético. Voor de Madrilenen kwam hij 51 keer in actie. Ook speelde de oud-PSV’er op huurbasis voor Bayer  Leverkusen en Granada.